Підозрюваного депутата Вінницької обласної Ради – виконувача обов’язків начальника Вінницького регіонального управління водних ресурсів відсторонено від посади

Сьогодні, 24 жовтня 2017 року, Вінницьким міським судом задоволено клопотання прокуратури Вінницької області про відсторонення від посади виконувача обов’язків начальника Вінницького регіонального управління водних ресурсів, підозрюваного депутата обласної Ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та відсторонено його від посади.

Також, за результатами розгляду клопотання слідчого, погодженого з процесуальним керівником, слідчим суддею для забезпечення кримінального провадження накладено арешт на земельну ділянку підозрюваного площею 0,1 га.

Нагадаємо, 5 вересня 2017 року, слідчими управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області, у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, викрито та в порядку ст. 208 КПК України затримано голову комісії з питань охорони навколишнього природного середовища, екологічної безпеки та раціонального використання надр обласної Ради, який вимагав та отримав від заявника неправомірну вигоду в сумі 3 тис доларів США за позитивні висновки зазначеної комісії, підготовку проекту рішення Вінницької обласної Ради про надання погодження Державній службі геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки однієї з ділянок пісковиків в Ямпільському районі Вінницької області та включення його в перелік проектів рішень, внесених для розгляду на сесію обласної Ради 7 скликання.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення.

Довідково: За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 1930
Поширень: 0