В цьому році у приватному секторі міста проведено роботи по каналізуванню 14 вулиць 9 мікрорайонів. Збудовано більше трьох з половиною кілометрів мереж водопостачання на 17 вулицях, на 33 – постелено новий асфальт. Про реалізовані у цьому році проекти звітувала на виконкомі голова Асоціації органів самоорганізації населення (АОСН) Наталія Панчук.

Асоціація органів самоорганізації населення створена у 2007 році. До неї входять 16 квартальних комітетів та 8 комітетів мікрорайонів. В мікрорайонах приватної забудови розташовано 22464 домоволодіння, в яких проживає понад 90 тисяч людей. «Одним із важливих факторів для подальшого розвитку системи органів самоорганізації населення є ухвалення Вінницькою міською радою «Програми розвитку органів самоорганізації населення 2017-2021роки», – зазначила голова Асоціації органів самоорганізації населення Наталя Панчук.

Значну увагу органи самоорганізації населення приділяють організації проведення зборів громадян за місцем проживання та залучення мешканців до проектів по співфінансуванню робіт з благоустрою. У цьому році станом на вересень 2017 року проведено роботи по каналізуванню 14 вулиць, які знахожяться на територіях 9 квартальних комітетів: «Соняшник», «Корея», «П'ятничани», «Пирогово», «Набережний 1», «Тяжилів», «Надія», «Вінниченко», «Поділля». Протяжність новозбудованих мереж становить 4631метрів, кількість будинків - 375. Продовжуються роботи з проектування мереж каналізування та водопостачання на ткриторіях квартальних комітетів «Тяжилів», «Ясний», «Набережний-1», «Добробут», «Поділля», виконання робіт по яких планується на 2018рік. Одночасно виконувалось будівництво 3672 метрів мереж водопостачання по вул.Садова, М.Битинського, Ю.Рябчинської, Я.Шепеля, Вінниченко, Сосюри, Ю.Курія, пров.Ушакова.

«Значну роль в забезпеченні життєдіяльності мікрорайонів є стан дорожнього покриття. З даного питання протягом 2016-2017р.р. було проведено 120 повуличних зборів громадян, під час яких роз'яснено умови дольової участі населення у проведенні капітального ремонту дорожнього покриття. Як результат – залучено кошти населення в сумі 2,3 млн грн, на капітальний ремонт 37 вулиць. Бюджетом міської ради для реалізації даних проектів виділено понад 13 млн грн», – зазначила Наталя Панчук.

Також під час виконкому йшлось про те, що протягом 2017 року керівники ОСН разом з Муніципальною поліцією здійснили 157 рейдових перевірок щодо утримання в належному санітарному стані територій, прилеглих до приватної забудови. В ході цих перевірок було надано 1392 приписів, складено 138 адміністративних протоколи за порушення Правил благоустрою м. Вінниці. Найактуальнішими залишаються питання щодо екологічного стану малих річок та струмків, укладання угод на вивезення рідких побутових відходів, складування будівельних матеріалів на землях загального користування та отримання ордерів на їх зберігання тощо.

Продовжувалась робота по удосконаленню системи вивозу твердих побутових відходів. На даний час із 22 464 домоволодінь угоди укладено з 22 365 власниками. Щоденно здійснюється контроль за періодичністю та дотримання графіків вивозу твердих побутових відходів.

«Десять років тому у Вінниці була створена Асоціація органів самоорганізації населення. Сьогодні можемо впевнено сказати, що на той час рішення було прийняте правильне, тоді була знайдена форма якісної співпраці. Я впевнений, що у нас є ще дуже багато роботи у цій сфері, але головне, що асоціація розумієте, в якому напрямку рухатись. Щодо завдань, то потрібно й надалі розвивати території з приватною забудовою, працювати по програмі співфінансування робіт з будівництва мереж водовідведення та водопостачання тощо. Розуміючи проблеми, які виникають протягом осінньо-зимового періоду, за рахунок міського бюджету було придабно три одиниці техніки, які працюватимуть лише на територіях з приватною забудовою. Але найголовніше, що ми знаходимо спільну мову. Тож дякую квартальним комітетам за командну спільну роботу», – сказав міський голова Сергій Моргунов.​



Переглядів: 2797
Поширень: 0