З 11 листопада в Управлінні Міграційної служби Вінницької області (по вул. Пирогова, 4), а з 14 листопада по (вул. Театральна, 10) запроваджено електронну чергу для оформлення документів з електронним безконтактним носієм – закордонного паспорта.

Тепер громадяни можуть потрапити до електронної черги у декілька способів:

Перший спосіб – це реєстрація на сайті ДМС України.

Зареєструватись через сайт ДМС України. Покроково на сайті пропонують обрати:

  1. Регіон – Вінницька область;
  2. Підрозділ, у якому ви хочете отримати послугу (нагадуємо, що закордонний паспорт – там, де вам зручно, незалежно від реєстрації місця );
  3. Послугу – закордонний паспорт;
  4. Дату і час, що вам підходить.

Для реєстрації на сайті ДМС України потрібно надати чотири останніх цифри паспорта громадянина України та номер мобільного телефону, на який прийде код підтвердження та номер у черзі. Кожного дня після 24:00 з’являється нова квота на наступний день реєстрації.

На один телефонний номер є можливість зарезервувати чергу не більше, як для чотирьох членів родини. При спробі порушити це правило, телефонний номер блокується для доступу в систему.

Другий спосіб: Зареєструватись через термінал у міграційному підрозділі

Кожен з них має свою квоту черги. У підрозділі можна зареєструватись за місяць наперед. Оператору, який проводить реєстрацію, ви маєте надати документ, що підтверджує вашу особу. Талон на чергу іменний. Тому, якщо ви приходите аби зареєструвати не лише себе, а й родину, до прикладу – дружину чи чоловіка, дітей, - маєте мати і їхні документи.

Міграційна служба Вінницької області просить не реєструватись у кількох підрозділах одразу. Поважайте бажання інших отримати новий паспорт.

Міграційна служба Вінниччини запровадила електронну чергу при надані адміністративних послуг громадянам

Третій спосіб: Зареєструватись у день отримання послуги в порядку поточної черги.

Не всі, хто зареєструвались через сайт чи термінал, з’являються у визначений час. Тому, ви можете у обраний вами день, просто підійти у підрозділ і зареєструватись у порядку «живої черги» на місце того, хто не скористався послугою. Таких осіб є небагато, але вони завжди є.

Зробити це просто. У підрозділі є монітор, де висвітлюється порядок проходження черги. Номери, що звільняються – ваші. Проте, реєстрація у електронну чергу є обов’язковою. Проходження черги контролюється винятково співробітником апарату Державної Міграційної служби.

Територіальні органи ДМС не мають до формування черги жодного відношення (тобто УДМС у Вінницькій області не впливає та формування черги).

Що обов’язково треба знати про електронну чергу

  1. Прийти для отримання послуги треба завчасно за 15-20 хвилин і перевірити наявність усіх потрібних документів;
  2. Якщо ви запізнилися на 2 хвилини понад визначений час, ваша черга автоматично анулюється системою і переходить до тих, хто очікує послугу в поточній черзі.

Виняткові випадки

У разі, якщо виникає потреба у терміновому виготовленні закордонного паспорта для виїзду закордон у зв’язку із необхідністю лікування чи поховання близьких людей, необхідно надати документи, які це підтверджують та звернутись із відповідною заявою в Управління ДМС України у Вінницькій області.

Оформлення таких документів проводиться пріоритетно за 3 робочих дні.

Нагадуємо, що у районних службах області, послуги з отримання документів із електронним носієм, надаються наразі в порядку поточної черги.

Довідково. Електронна черга працює в тестовому режимі лише у кількох містах України: Києві, Львові, Дніпрі, Одесі, Херсон, Тернополь та Вінниця. ДМС України повідомляє, що це лише перший крок до впровадження такого сервісу у всіх міграційних підрозділах держави



Переглядів: 6754
Поширень: 0