У Вінниці триває розвиток велоінфраструктури. Зокрема, цього року  вже облаштували більше 10 км нових доріжок. Акцент - на будівництво відокремлених велосипедних шляхів для уникнення непорозумінь між пішоходами та велосипедистами. Таких цього року проклали майже 7 км. Найдовша велотраса - 3 км і з’єднує Барське та Гніванське шосе. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомиві Вінницький міський голова Сергій Морунов

"Нові доріжки для власників двоколісних також з’явилися по Келецькій (Вишенька), Ватутіна (Тяжилів), Тимофіївській (Академічний) тощо. Враховуючи популярність місць відпочинку, облаштовували велодоріжки в Лісопарку, парку Дружби народів та біля Тяжилівського озера.

Зазначу, що зараз в роботі ще кілька ділянок у різних районах міста, зокрема: по вулиці Київській, Бортняка, Магістратській, Немирівському шосе.

Цього року у Вінниці обаштували більше 10 км. нових велодоріжок

Також побільшало велодоріжок спільного користування. Відповідна розмітка наноситься на тротуарах завширшки не менше 3 м. Загальна протяжність вело/пішохідних доріжок завдяки виконаним цього року роботам більше 3,5 км.

Загалом до кінця 2017 року плануємо збільшити протяжність велосипедної мережі на 15 км. Нагадаю, результат 2016 року – 10 км велошляхів. Наша мета – створювати безпечну територію для руху велосипедистів та актуальні маршрути у різних районах міста", - повідомив Сергій Моргунов.



Переглядів: 2305
Поширень: 0