Сьогодні в облдержадміністрацій відбулась офіційна зустріч керівництва ОДА із представниками компанії «Fujikura» - світового лідера із випуску кабельної продукції для провідних автомобільних брендів, яка наприкінці грудня поточного року планує розгорнути виробництво у м. Немирів.

Представники компанії «Fujikura» висловили вдячність керівництву області за сприяння та створення комфортних умов для співпраці і підтвердили наміри до кінця року запустити у Немирові нове виробництво в рамках реaлізaції в Укрaїні інвестиційного проекту з виготовлення кабельних автокомпонентів, згідно з японськими стaндaртaми якості.

Як повідомили представники компанії, на Вінниччині вони мають намір працевлаштувати близько 500 чоловік, забезпечивши їх гідною зарплатою та соціальним пакетом. Частина з них вже пройшли стажування на виробничих потужностях компанії у Львові, де загалом працює понад 3000 працівників. Керівники компанії відзначили, що вінничани зарекомендували себе дуже позитивно, демонструючи освіченість і професійність, також зауважили, що «виробництво у Немирові не загрожуватиме екології, оскільки є «чистим», без шкідливих викидів».

Наприкінці року "Fujikura" планує розгорнути у Немирові виробництво та працевлаштувати півтисячі робітників

У свою чергу, Валерій Коровій висловив впевненість, що створення компанією «Fujikura» півтисячі нових робочих місць є для області дуже позитивним фактором: «Саме зараз в Україні почала діяти пенсійна реформа, яка спонукає людей до офіційного працевлаштування та отримання легальної заробітної плати. Чим більше страхового стажу має працівник та чим вища його зарплата, тим більше пенсійне забезпечення він матиме у майбутньому. Отже, влада має створити належні умови для відкриття нових робочих місць, надавши альтернативу «сірому» ринку праці або працевлаштуванню за кордоном».

Наприкінці року "Fujikura" планує розгорнути у Немирові виробництво та працевлаштувати півтисячі робітників

Голова ОДА зазначив, що на Вінниччині нараховується приблизно 700 тис. населення працездатного віку, 280 тис. зайняті в різних секторах економіки, 180 тис. – працюють у малому бізнесі, а близько 300 тис. – створюють, так званий, «сірий» ринок зайнятості, тож саме на них слід орієнтуватись роботодавцям, які офіційно створюють нові робочі місця. «Якщо ми зуміємо легально працевлаштувати значну частину цього сегменту ринку праці, то цим самим виконаємо соціальну місію – дамо можливість громадянам заробити на свою пенсію та створимо умови, при яких люди залишатимуться разом зі своїми родинами, виховуватимуть своїх дітей, а не шукатимуть кращої долі по світах».

Учасники зустрічі також обговорили ряд питань робочого порядку.



Переглядів: 4250
Поширень: 0