Організаторами заходу є Центр підтримки бізнесу м.Вінниці, оснований на базі ГО «Вінницький клуб ділових людей», за підтримки Європейського Банку Реконструкції та Розвитку в рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу.

Участь у відкритті Форуму взяв перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко. На захід запрошені власники та керівники малих і середніх підприємств Вінницької, Хмельницької та Чернівецької областей.

Вітаючи учасників Експортного форуму Андрій Гижко зазначив: «Мені приємно на сьогоднішньому Форумі бачити велику кількість людей, які сьогодні реально розвивають бізнес Вінниччини. Економічна ситуація області кардинально міняється,і коли ми зустрічаємось з потенційними інвесторами та з іноземними делегаціями, ми завжди говоримо, що конкретною перевагою Вінниччини є зручне географічне розташування, що сприяє експортному потенціалу, адже багато світових компаній обирають Вінницьку область через те, що до будь-якого кордону України 300-400 км, а до кордону з Європейським Союзом – 350 км. І це є значна конкурентна перевага. В нас є успішні приклади підприємств, які поставляють свою продукцію у понад 50 країн світу. Такі відомі бренди, як «Наша ряба», яка працює у Вінницькій області сьогодні поставляє продукцію у 57 країн світу. Вінницький олієжировий комбінат - у 56 країн світу, цілий ряд молочних підприємств, які випускають молочну продукцію, в тому числі сухе молоко, експортують товар у 50-54 країни. Навіть машинобудівна галузь Вінниччини, де досить серйозна конкуренція, має свої ринки збуту закордоном, зокрема, електроди, які випускаються на території області, присутні на ринках всіх європейських держав і зараз вивчається ринок країн Азії для поставки туди продукції. Світ швидко змінюється, і сьогодні неголовне виробити продукцію, а головне її реалізувати. Завдання сучасного бізнесу визначити те, який саме товар випустити, щоб потім його купили, і щоб ця продукція була цікава не лише для Вінницької області чи в межах України, а й закордоном. Я впевнений, що у рамках сьогоднішнього Форуму ви зможете почути практичні поради, і отримати певні знання для покращення розвитку бізнесу».

У Вінниці стартував дводенний Експортний форум VinExport

Співорганізатор форуму - президент ГО «Клуб ділових людей» Надія Лисецька зазначила, що метою заходу, до участі в якому запрошені власники та керівники малих і середніх підприємств з трьох областей, є розкриття потенціалу, обговорення практичного досвіду та сприяння виходу українських компаній на міжнародні ринки.

У Вінниці стартував дводенний Експортний форум VinExport

«Задля досягнення мети Форуму, організовано зустріч підприємців з професійними експертами в діяльності, що стосується розробки та впровадження експортних та маркетингових стратегій, юридичного супроводу та сертифікації. А також - з успішними експортерами, які вже вдало пройшли цей шлях і можуть поділитися практичними навичками», - відмітила Надія Лисецька.

У Вінниці стартував дводенний Експортний форум VinExport

За її словами, 17 фахових експертів під час панельних дискусій розкажуть підприємцям про державні та міжнародні програми підтримки експортерів, представлять успішні кейси компаній-експортерів. Також будуть представлені відомості про доступні міжнародні ринки для українських товаровиробників. Розглянуть учасники форуму і юридичні, логістичні, митні та фінансові компоненти експорту.

У Вінниці стартував дводенний Експортний форум VinExport

Упродовж двох днів роботу форуму бізнесмени отримають знання, які допоможуть їм розробити дорожню карту виходу своїх компаній на міжнародні ринки. Також у програмі Експортного форуму VinExport передбачені візити учасників на підприємства-експортери Вінницької області.



Переглядів: 2238
Поширень: 0