Серце до серця
Всеукраїнський благодійний фонд

В Україні у січні 2006 року був створений Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до Серця», засновники котрого (молоді люди) поставили перед собою мету – порятунок життя і здоров’я дітей та повернення довіри громадськості до благодійних організацій шляхом провадження діяльності за принципами прозорості, простоти, всестороннього контролю і публічного звітування.

У вінницькій області акція успішно проводиться уже чотири роки. Кожного року громадськість з веселими сердечками збирає кошти для нашої обласної дитячої лікарні.

У 2006 році було зібрано 1958,00 грн.
Вінницькій обласній лікарні передано набір інструментів для проведення малих вушних операцій по Гартману, який дуже часто застосовується в лікарській практиці.

У 2007 році - передано базовий набір Combilight C 10 Офтальмоскоп та 2 отоскопи.

У 2007 році - передано базовий набір Combilight C 10 Офтальмоскоп та 2 отоскопи.

Проектор АСР-8ЕМ з пультом і настільним кріпленням

За кошти зібрані в 2008 році закуплені та передані Офтальмоскоп SIGMA 150 вартістю 24260,35, та Проектор АСР-8ЕМ з пультом і настільним кріпленням вартістю 19176,00 грн.

Офтальмоскоп SIGMA 150

Акція 2009 року була наймасштабнішою за усі попередні. Адже участь у ній прийняло близько 850 волонтерів з усіх районів та міст області, сотні організацій та установ. Найбільше волонтерів – 46 молодих людей, працювало у Чечельницькому районі.

Це стало можливим завдяки розумінню, підтримці та організаційним заходам з боку влади, а саме управлінь облдержадміністрації: у справах сім’ї та молоді, освіти і науки, культури та туризму, охорони здоров’я та курортів та головного управління у з питань внутрішньої політики, у справах засобів масової інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації. У акції владні структури проявили себе як потужний та відповідальний організаційний апарат.

так збирали гроші

4-10 травня по всій області відбувся фінальний етап акції. Волонтери у спеціальні скриньки збирали кошти у навчальних закладах, підприємствах, установах та організаціях області.
Кожному, хто приєднався до акції і зробив грошовий внесок, дарувалося символічне серце. І такі серця отримали близько 120 тисяч жителів Вінниччини. Результатом спільних та згуртованих дій громади, влади та бізнесу стали зібрані кошти у сумі 209 тис. 416 грн., що у 5,8 разів перевищило суму коштів, зібрану у попередньому році. Успішно спрацювали і райони Вінниччини. Серед них найкраще спрацювали Хмільницький – 15 тис. грн., волонтери якого зібрали навіть більше, ніж цілі області по Україні, Шаргородський - 9 тис. 772 грн., Бершадський – 9 тис.170 грн. Завдяки спільним зусиллям Вінницька область посіла 3-тє місце в Україні за сумою зібраних коштів. Загалом в Україні зібрали 2,7 млн. грн., причому у порівнянні з минулим роком результат зріс у 1,5 рази!

До підготовки та проведення акції долучались підприємства та організації, які стали справжніми її партнерами. Це благодійний фонд «Подільська громада», Вінницьке обласне управління ВАТ «Ощадбанк», ВАТ «Кредобанк», КП «Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління», торгова марка «Рудь», рекламна агенція «Да!», весільна агенція «Некрасов», ТОВ «Украгровест», КП «Об’єднана дирекція парків міських парків культури і відпочинку», канцелярський клуб «Едельвейс і Ко», молодіжні громадські організації Вінниччини.
Зібрані кошти направлені на рахунок Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» для придбання медичного обладнання Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні.

І от тепер відновити зір без операцій і медикаментів за десять - двадцять днів стало можливо у Вінницькій обласній дитячій лікарні, завдяки акції всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця».

У Вінницькій області кожна восьма дитина має ті чи інші дефекти зору.
Проблеми зору бувають різні, наприклад - вроджена патологія. У цих випадках допомогти дитині надзвичайно складно. Але, на щастя, це буває відносно рідко. Частіше за все, у дитини короткозорість або далекозорість виникає через неправильний спосіб життя. І в цьому випадку ці порушення можна досить успішно коригувати на апараті «Амбліокор». Три, п\'ять, максимум десять сеансів - і у дитини повертається 100%-й зір. Причому без хірургічного втручання або медикаментів.

Лікування відбувається так: дитина просто сидить і дивиться улюблений фільм або мультик. У цей час прилад за допомогою датчиків знімає інформацію про роботу очей, одночасно фіксуючи енцефалограму мозку. При цьому зображення на екрані зберігається тільки під час «правильного» зору і зникає, як тільки воно перестає бути чітким. Таким чином прилад як би примушує мозок підсвідомо скорочувати періоди неконтрастного зору. Це оптимізує роботу нейронів кори мозку, а зір при цьому істотно поліпшується.

А основним є те, що кожна дитина зможе проходити лікування на цьому обладнанні безкоштовно.

Єдина проблема - вартість цього приладу, в залежності від комплектації - 180 - 280 тисяч гривень. Зібрати таку суму в нашій країні будь-якій лікарні - практично нереально.
Але завдяки всеукраїнському благодійному фонду «Серце до серця» це стало можливим. Кожному, хто приєднався до акції і зробив грошовий внесок дарували символічне серце.

У результаті - за результатами збору грошей, Вінницька область вийшла на третє місце по всій країні.

За словами організаторів акції, люди все більше починають ламати стереотипи, що кошти таких фондів йдуть «комусь в кишеню» і все охочіше дають гроші на добрі справи.

Акція 2010 – ювілейна і проходитиме на Вінниччині в п’яте!
З 3-го по 23 травня по всій Україні та на Вінниччині збиратимемо кошти для дитячого центру неонатології.

Деталі на www.fsds.in.ua
 


Переглядів: 7900
Поширень: 0