5 грудня, у Креативному просторі «Артинов», під час круглого столу на тему «Актуальні питання розвитку мистецької освіти ХХI-го століття» відбулася скайп-конференція із доцентом академії музики, театру та медіа із міста Ганновер (Німеччина) Арнольдом Булкіним. Представники департаменту культури Вінницької міської ради, факультету дошкільної початкової освіти та мистецтв, кафедри музикознавства та інструментальної музики, викладачі музичних та мистецьких шкіл цікавилися у нього питаннями мистецької освіти у Німеччині.

Нещодавно Міністерство культури України на громадське обговорення подало проект «Концепції сучасної мистецької школи». Свої пропозиції можна надсилати до 15 грудня. Тож у Вінниці департамент культури міської ради вирішили обговорити це питання вирішили обговорити в рамках скайп-конференції із представником мистецької освіти у Німеччині і взяти для себе корисні поради.

«Арнольд Булкін займається із маленькими дітьми та студентами. Він виходець із України. Арнольд знає усі ті позитиви і негативи, які були в радянські часи. Ми очікуємо, що спільно напрацюємо пропозиції до Міністерства культури», - каже директорка Вінницької дитячої музичної школи №1 Тетяна Бурдейна-Публіка.

З 1999 року Арнольд Булкін живе у місті Ганновер, що у Німеччині. Працює коцертмейстром, викладає у приватній музичній школі. Освіту отримав в Україні.

«Державних музичних шкіл у Німеччині небагато, здебільшого – це приватні заклади. Батьки платять 500 євро в рік, це майже задарма. Можна брати академічну відпустку три рази. В середньому в приватній школі один урок фортепіано, який проводиться раз на тиждень, в місяць коштуватиме до 90 євро. Діти в Німеччині дуже зайняті, вони відвідують багато гуртків. Музика у них не в пріоритеті, якщо доводиться вибирати якесь хобі, то музична школа в більшості відпадає. Ви здивуєтеся, але у нас немає Міністерства культури, академконцертів. У нас індивідуальний підхід до кожного учня», - розповів доцент академії музики, театру та медіа із міста Ганновер Арнольдом Булкіним.

Більше години Арнольд Булкін розповідав про музичну освіту у Німеччині своїм колегам з Вінниці. Також зазначив, що студенти після закінчення університету не мають права у ньому працювати - це вважається корупцією.

​«На сьогодні на рівні Міністерства культури розробляється відповідна концепція, тому сьогоднішній захід є актуальним. Ми маємо обговорити ті питання, які є на сьогоднішній день актуальними, всі проблеми початкової мистецької освіти. Є багато плюсів у Німеччині, але мене радує те, що Арнольд Булкін отримав свою освіту в Україні», - сказав директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.



Переглядів: 1657
Поширень: 0