6 грудня у Будинку офіцерів відбулись урочистості до 26-ї річниці Дня Збройних Сил України. Військових привітали керівники міста та області. Їм вручили нагрудні знаки, грамоти та грошові премії. Також для бійців організували концерт.

Вітаючи військових із святом Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що українським Збройним Силам набагато більше років, ніж сьогодні офіційно святкується, і згадав Семена Якерсона, соратника Петлюри, який стояв у витоків створення української армії. Сьогодні цьому діячу у Вінниці було відкрито меморіальну дошку

Також Сергій Моргунов сказав: «Якщо подивитись глибше, то можна говорити і про українське козацтво, як основу для формування нашої армії. Саме традиції з тих часів, самовідданість, патріотизм, любов до власного народу і країни сьогодні проявляються вже четвертий рік в зоні АТО. Згідно з дослідженнями міжнародних організацій, українські Збройні Сили по своїй міці посідають восьме місце у Європі і тридцяте у світі. В основу цих досліджень насамперед бралось технічне забезпечення. Якщо б оцінювали за такими показниками, як патріотизм, мужність, самовідданість, то я думаю, що наші Збройні Сили були б на першому місці у всьому світі. Дякую вам за те, що ви робите для українського народу, для української землі. Сьогодні довіра і вінничан, і українців до Збройних Сил України, як ніколи, дуже висока, я думаю, що ви це також відчуваєте. Ви – гордість української нації. Бажаю вам здоров’я, добробуту і щоб був мир у нашій країні, щоб всі повернулися живими і здоровими та розбудовували на свої міста, села, містечка», – сказав міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці військові приймали вітання з нагоди Дня Збройних Сил України

Грамоти Вінницької міської ради і грошові премії вручили військовослужбовцям Командування Повітряних Сил ЗСУ, службовцям кількох військових частин, навчального корабля «Вінниця», Вінницького об’єднаного міського військового комісаріату, будинку офіцерів, Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил ЗС тощо.

Також військові приймали вітання від керівництва області. «Сьогодні свято всіх патріотів України, всіх тих, хто своїм обов’язком обрав саме служіння народу України. Людей, які захищають нашу незалежність, волю та прагнення кожного українця, за що ми вам дуже вдячні. Також дуже дякую за той героїзм, який ви проявили під час гасіння пожежі на військових складах у Калинівці, евакуації жителів», – зазначив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко. Також подякував військовим за патріотизм та за те, що вони бережуть спокій українців заступник голови Вінницької обласної Ради Михайло Кременюк.

«За 26 років свого існування армія незалежної України пройшла складний шлях становлення, реформування та розвитку. Найважчим і найтрагічнішим випробуванням на шляху розбудови українського війська стала російська агресія. Завдяки консолідації української нації за короткий термін була відновлена боєздатність українських Збройних Сил, які показали всьому світові, що ми зможемо відстояти незалежність нашої держави. У ході проведення антитерористичної операції тисячі воїнів прояви найкращі риси захисників Вітчизни. 46 військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань завдяки мужності, проявленої в боротьбі за незалежну українську державу, удостоєні високого звання «Герой України». Серед них – військовослужбовці Повітряних Сил наші земляки полковник Костянтин Могилко та підполковник Дмитро Майборода», – каже перший заступник командувача Повітряних Сил Збройних Сил України начальник Вінницького гарнізону генерал-лейтенант Аркадій Вашутін.

у Вінниці військові приймали вітання з нагоди Дня Збройних Сил України

За значний особистий внесок у справі розбудови, розвитку і забезпечення життєдіяльності Збройних Сил кількох військових нагородили відзнакою Міністра оборони – нагрудним знаком «Знак пошани». За зразкове виконання військового обов’язку нагрудним знаком «За досягнення військової служби» I ступеня нагородили майора, офіцера зенітно-ракетних військ Андрія Зуйка. Також були вручені Подяки Міністра оборони України, Грамоти Міністерства оборони України тощо.

у Вінниці військові приймали вітання з нагоди Дня Збройних Сил України

Світлу пам'ять героїв вшанували хвилиною мовчання.



Переглядів: 2911
Поширень: 0