Віднедавна муніципальні автобуси розпочали мити на сучасному автоматизованому комплексі за допомогою портальної машини «Kärcher». Така мийка для муніципального транспорту єдина в Україні. Вона повністю автоматизована, обладнана системою очищення води для повторного її використання і розрахована як для великих, так і для малих автобусів.

Раніше миття автобусів проводилося вручну і потребувало чимало часу. Тепер все відбувається автоматизовано. Як працює мийний комплекс подивився під час виїзної наради 7 грудня міський голова Сергій Моргунов та зауважив, що на черзі створення такого комплексу в тролейбусному депо.

Також міський голова зазначив, що автоматизація праці підвищує якість, зменшує час та допомагає оптимізувати використання ресурсів. Враховуючи те, що кожного дня на лінії виходить працювати 50 одиниць техніки, а всього є 64 автобуси, то ці фактори наразі досить актуальні.

 Муніципальні автобуси Вінниці відтепер митимуть сучасним енергоефективним обладнанням

«Якщо говорити про цю автоматизовану мийку, то вона сучасніша ніж та, яка була встановлена раніше у трамвайному депо. Ми говорили з представниками компанії «Kärcher», і вони повідомили, що Вінниця перше місто в Україні, яке замовило таке обладнання для своєї муніципальної компанії. Подібні мийки є у Борисполі, Одеському припортовому заводі та інших великих компаніях. А якщо говорити про муніципальний транспорт, то таке обладнання встановлене лише у Вінниці. Сьогодні ми думаємо про встановлення подібного комплексу для тролейбусного управління, але там є своя специфіка», - зазначив міський голова Сергій Моргунов під час виїзної наради.

 Муніципальні автобуси Вінниці відтепер митимуть сучасним енергоефективним обладнанням

Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко розповів, як працює нова система. «Муніципальний автобус заїжджає на мийний комплекс, який спеціально збудували, щоб встановити портальну мийну машину «Kärcher». Комп’ютер зчитує розміри габаритів машини та програмує використання відповідного обладнання. Далі за допомогою трьох щіток, системи водорозподілення та водопідготовки відбувається миття автобуса», - каже Михайло Луценко. У мийному комплексі встановлені датчики позиціонування, а також систему захисту від замерзання та систему водоочищення для повторного використання води. Для миття одного автобусу використовується 200 літрів води та до 15 хвилин часу. За годину можна помити 4 одиниці транспорту.

 Муніципальні автобуси Вінниці відтепер митимуть сучасним енергоефективним обладнанням

«Для нас важливо, щоб транспорт був чистим, вчасно прибував на маршрути і якісно працювали водії та кондуктори. Тоді вінничани і гості нашого міста будуть задоволені нашим транспортом», - підсумував міський голова.



Переглядів: 3445
Поширень: 0