У Вінниці вшанували пам\'ять загиблого президента Польщі

«Ця трагедія є ще глибшою для мене, для Володимира Гройсмана і Григорія Заболотного. Адже у тому літаку були наші особисті друзі, - сказав Олександр Домбровський з кафедри костелу, де відбувалась поминальна служба Божа за жертвами катастрофи. - Разом з нами вони багато зробили для того, щоб у Вінниці було відкрито Генеральне консульство Республіки Польщі.

Я з дружиною планував прийти до цього храму у дні Світлого Воскресіння Господнього. Але не міг собі уявити, що приводом для візиту буде така страшна трагедія. Тому від імені своєї родини хочу висловити глибоке співчуття. Побажати терпіння і мужності Польщі і польському народу. Мужньо пережити цю непросту сторінку своєї історії.

Поляки завжди були сильними. Тому ми віримо, що ви витримаєте. Сили вам і мужності. А Господь Бог хай прийме душі тих, кого сьогодні з нами вже немає».

У Вінниці вшанували пам\'ять загиблого президента Польщі

У поминальній службі Божій, яку очолив керівник Кам\'янець-Подільської діацезії РКЦ архиєпископ Леон Дубравський, також взяли участь представники Української Православної Церкви Московського Патріархату, іудейської спільноти і протестантських церков. А після літургії усі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Для Вінниччини, де мешкає понад 300 тисяч етнічних поляків, події у Смоленську стали близькою трагедією. Про міцні особисті і ділові звязки українців і поляків згадував і вінницький мер Володимир Гройсман, і Генеральний консул у Вінниці Кшиштоф Свідерек.

А голова товариства Україна-Польща-Німеччина, що діє у Вінниці, Сергій Татусяк, повідомив, ця організація направила співчуття усім польським громадам, з котрими населені пункти Вінниччини підтримують постійні зв»язки.

-Український та польський народ обєднався у скорботі та молитві, - завершив літургію такими словами архиєпископ Леон Дубравський. Тож, будьмо солідарними з Польщею, де триває тиждень національної жалоби і сьогодні увечері запалімо у своїх вікнах свічку і у такий спосіб виявімо своє співчуття та людяність.


Переглядів: 6507
Поширень: 0