У 2017 році завершено першу чергу одного з найбільших та найдовших за часом будівництва довгобудів Вінииччини – хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні ім.Пирогова, який було розпочато ще 25 років тому.

На початок 2017 року від початку будівництва було освоєно 181,6 млн. грн. з яких 155,3 млн.грн. було спрямовано з державного бюджету та 26,3 млн.грн. – з обласного бюджету. Для завершення робіт та придбання медичних меблів і обладнання було виділено ще 64,5 млн.грн. з яких 46,9 млн.грн. у вигляді субвенції з державного бюджету та 17,6 млн.грн. з обласного бюджету.

Також, в минулому році проведено відкриті міжнародні торги та, за рахунок цих коштів, придбано медичне обладнання для операційних: столи та хірургічні світильники, електрохірургічні ВЧ-прилади.

Закуплені медичні меблі для оснащення палат відділень абдомінальної, судинної хірургії, травматологічного, урологічного відділень. 18 серпня п.р. отримано сертифікат готовності №163172301121 на І пусковий комплекс.

Площа хірургічного центру складає 22,5 тисячі квадратних метрів, комплекс розрахований на 240 ліжок та 15 операційних залів. У цокольному поверсі буде приймальне відділення. Перший корпус відведено під діагностичний корпус, відділення реанімації, травматології, ортопедії, урології та серцево-судинної хірургії.

Введення в дію нового хірургічного центру розширило спектр хірургічної допомоги на сучасному рівні та стало гідним центром наукових розробок і втілень їх в лікувальний процес. А найголовніше - це суттєво покращило рівень і комфорт надання хірургічної допомоги.

Нагадаємо, що впродовж минулого року відбудовувалися та ремонтувалися й інші об’єкти соціального значення: онкодиспансер, театр Садовського(котельня),протитуберкульозний диспансер.

Відтак, з метою зменшення витрат паливно-енергетичних ресурсів шляхом застосування альтернативних джерел опалення, розроблена проектна документація та протягом останніх років проводились роботи з влаштування електрокотельні Вінницького обласного музично-драматичного театру ім. М. Садовського.

Вартість робіт згідно з розробленою ПКД складає 7969,4 млн. грн.

Під час проведення робіт влаштовано котельню потужністю 0,516 Гкал/год з електричними водогрійними котлами ЕКВК, в яких підігрів теплоносія відбувається в нічний час. Збудовано та облаштовано трансформаторну підстанцію потужністю 2000 кВт, від якої здійснюється живлення електроприймачів театру та котельні.

На об’єкті освоєно 6912,1 млн.грн., в тому числі 4503,6 млн.грн. з державного бюджету, а 24 березня 2017 року зареєстровано декларацію про готовність об’єкта до експлуатації.



Переглядів: 6169
Поширень: 0