Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди, внаслідок якої загинула людина та завідомого залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані.

Встановлено, що 17 листопада минулого року мешканець м. Вінниці, керуючи технічно-справним автомобілем «Ford Scorpio», рухаючись по вулиці Київській у м. Вінниця, в момент об’єктивної появи в полі зору пішохода, який перетинав проїзну частину дороги, не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу та, як наслідок, допустив наїзд на чоловіка, який від отриманих тілесних ушкоджень загинув на місці пригоди.

З метою уникнення кримінальної відповідальності за злочинне діяння водій, не зупиняючись, зник з місця пригоди.

Однак, вжитими невідкладними слідчо-оперативними заходами автомобіль злочинця було виявлено захованим у дворах будинків нашого міста та відразу ж встановлено й затримано особу, яка ним керувала.

На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті, внаслідок якого злочинця чекає відповідальність не тільки за позбавлення життя людини внаслідок порушення правил дорожнього руху (ч. 2 ст. 286 КК України), а за завідоме залишення без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані і була позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану (ч. 1 ст. 135 КК України).

Довідково: ч. 2 ст. 286 КК України - порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого - від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.
ч. 1 ст. 135 КК України – завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан - обмеження або позбавлення волі на строк до 2 років.



Переглядів: 1929
Поширень: 0