Кабінет міністрів України підвищив зарплати вчителів. Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 11 січня, за пропозицією Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Так, зокрема, Кабмін ухвалив постанову “Про підвищення оплати праці педагогічних працівників”.

«З січня ми підвищимо заробітну плату українському вчителю», - сказав Володимир Гройсман. За словами Глави Уряду, в середньому зарплата вчителя зросте на 1,5 тис. грн.

Володимир Гройсман нагадав, що це вже друга хвиля збільшення зарплат. В абсолютних цифрах показник зарплат становитиме відтепер 6,5 – 8,5 тис. на місяць в залежності від категорії.

При цьому Прем'єр-міністр звернув увагу на необхідності роботи з місцевою владою щодо підвищення зарплат викладачам, які фінансуються по лінії місцевих бюджетів. «Це питання дуже важливе, - зазначив Глава Уряду. – Просив би опрацювати необхідні рішення, аби ситуація на місцях була врегульована».

Як повідомлялось раніше, зарплата вчителів має зрости на 25%. Зокрема, у бюджет закладено підвищення зарплати педагогів на 2018 рік, яке передбачатиме просування оплати праці на 1 тарифний розряд єдиною тарифною сіткою, фіксування надбавки за престижність на рівні 20% для всіх вчителів, а для кращих надбавка буде 30%.



Переглядів: 3052
Поширень: 0