У Вінниці оголошено містобудівний конкурс щодо реконструкції проспекту Коцюбинського. Заявки на участь у ньому можна подавати до 29 січня. Ціль конкурсу – визначити цілісну перспективу розвитку проспекту Коцюбинського між площею Героїв Чорнобиля та залізничним вокзалом. Увага акцентується на ідеях щодо створення «візитівок» міста, містобудівних пропозицій, покращення вуличного простору. А також – транспортних рішень для усіх учасників дорожнього руху, в тому числі громадського транспорту, велосипедистів та пішоходів, що дозволить покращити мобільність.

Містобудівний конкурс проходить в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», який координує німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Проект фінансують Уряди Німеччини та Швейцарії. Замовником конкурсу є Вінницька міська рада.

Його метою є розробка цілісного майбутнього бачення району Замостя, та, зокрема, проспекту Коцюбинського. Очікується, що під час студійних робіт буде сформульовано спільне бачення цього району, на яке буде орієнтуватись майбутній міський розвиток, особливо інфраструктурний проект для оптимізації трамвайного сполучення.

Увага акцентуватиметься на таких фахових темах як містобудування, архітектура, ландшафтне планування та транспорт. Планується отримати пропозиції щодо покращення вуличного простору, який відповідатиме сучасним естетичним вимогам, також – пропозиції щодо транспортного рішення для всіх учасників дорожнього руху на проспекті, «візитівок міста» тощо.

Учасниками конкурсу можуть бути громадські організації, юридичні особи та фізичні особи-підприємці, що відповідно до своїх установчих та реєстраційних документів мають право надавати послуги в сфері архітектури, містобудування, транспортного планування, планування територій та в суміжних сферах діяльності.

По 250 тисяч гривень можуть отримати три команди, які запропонують найкращі проекти по реконструкції проспекту Коцюбинського

Для участі у конкурсі заявник повинен створити проектну команду фахівців з містобудування, транспортного планування та ландшафтної архітектури. Вітається, але не є обов’язковим, залучення фахівців з інших сфер, важливих для міського розвитку, наприклад, соціологія, економіка. Орієнтовна кількість учасників команди має бути 5 осіб (мінімум 3).

На участь у конкурсі потрібно подати ряд документів та проектів. З їх переліком можна ознайомитись за посиланням.

Конкурсна документація має надаватись українською мовою. Документи потрібно подати електронною поштою до 17:00 29 січня 2018 року на адресу керівника офісу проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» у місті Вінниці Надії Богатиренко [email protected]. Заявки, надіслані після 17:00 29 грудня 2018 року розглядатись не будуть. В темі листа необхідно вказати: studio ideas / vinnytsia.

З поданих заявок будуть обрані три найкращі команди. Якщо одна чи кілька відібраних команд не зможуть взяти участь, то супроводжуюча комісія може запросити наступних за списком заявників. Заявники будуть проінформовані електронною поштою про результати відбору.

Студії ідей триватимуть з 13 лютого до 25 квітня 2018 р. Команди опрацьовуватимуть завдання двома етапами. Проміжні та заключні результати робіт будуть обговорюватися на робочих семінарах у м. Вінниця за участі усіх команд. Стартовий захід (уточнення завдань та огляд території) відбудеться 13 лютого. Проміжне обговорення (представлення проміжних результатів) – 12-13 березня. Під час цих заходів супроводжуюча комісія, до складу якої входять міжнародні експерти, місцеві учасники, надаватиме командам інформаційну підтримку, пов’язану з перспективами розвитку району Замостя, транспортних викликів, а також з іншими важливими для міського розвитку питаннями.

Такий формат проведення заходів як Студії ідей дозволяє почути різноманіття думок та знайти рішення шляхом діалогу. Результатом мають стати проекти концепцій команд-учасників, їх оцінка та висновки у вигляді рекомендацій від супроводжуючої комісії. Передбачено, що місто розробить синтез у вигляді моделі майбутнього планування та розвитку району проспекту Коцюбинського.

Заключна презентація, на якій будуть представлені фінальні проекти пройде 24-25 квітня. Після виконання всіх завдань та завершення Студій ідей кожна з трьох команд-учасників отримає винагороду у розмірі 250 тисяч гривень.



Переглядів: 2920
Поширень: 0