У цьому році відновлюється конкурс «Житловий комплекс зразкового утримання-2018». Вінничани зможуть взяти участь у трьох номінаціях: «Будинок зразкового утримання, забудови до 1985 років», «Будинок зразкового утримання, забудови від 1986 років» та «Найкраща прибудинкова територія». Переможці отримають грошові призи. Кошти будуть використані на потреби будинку.

Участь у конкурсі «Житловий комплекс зразкового утримання-2018» може брати будь-яка житлово-експлуатаційна організація (управляюча компанія), яка підписала меморандум про співпрацю та взаєморозуміння в сфері надання послуг з управління багатоквартирними будинками на території м. Вінниці. Кількість учасників конкурсу не обмежується.

«Конкурс проходитиме у трьох номінаціях:

  • «Будинок зразкового утримання, забудови до 1985 років»,
  • «Будинок зразкового утримання, забудови від 1986 років»,
  • «Найкраща прибудинкова територія».

У перших двох номінаціях повинен бути обраний старший по будинку або уповноважена особа. Дім має бути обладнаний будинковим приладом обліку споживання тепла та холодної води. Місця загального користування та підвальні приміщення мають знаходитись у задовільному технічному та санітарному стані, освітлені. На фасаді та цоколі будинку не повинні розміщуватися графічні написи. У будинку відсутні самовільні добудови та надбудови. Мешканці активно беруть участь в заходах з утримання жилого будинку і прибудинкової території, проводять озеленення, беруть участь у співфінансуванні капітальних ремонтів», – каже директор департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Щодо номінації «Найкраща прибудинкова територія», то прибудинкова територія повинна бути чистою та відповідати санітарним та технічним вимогам. А також з облаштованим пішохідними доріжками, відремонтованими та пофарбованими лавками для відпочинку, майданчиками для сушки білизни та контейнерами для сміття. Мешканці будинку проявляють ініціативу в заходах з утримання прибудинкової території. На прибудинковій території повинні стояти відремонтовані та пофарбовані дитячий (спортивний) майданчики. Щодо озеленення, то воно має знаходитися у задовільному стані: наявність облаштованих клумб, газонів, квітників тощо. На прибудинковій території не має бути самовільно влаштованих архітектурних форм.

Реєстрація учасників конкурсу проходить шляхом подання заявки на участь в конкурсі з 1 березня 2018 року по 29 червня 2018 року у вигляді довідкових матеріалів до департаменту житлового господарства (вул. Соборна, 59, каб. 504, тел. 59-52-19).

Інформація повинна містити:

  • назву номінації на яку подається заява;
  • адресу будинку та рік прийняття його в експлуатацію, кількість житлових та нежитлових приміщень;
  • персоніфіковану інформацію заявника із зазначенням контактних даних;
  • не менше 10-ти фото в електронному вигляді.

Оцінюватиме пропозиції конкурсна комісія в термін з 2 по 31 липня. За отриманими заявками буде проводитись комісійне обстеження об’єктів на предмет відповідності учасників умовам та критеріям конкурсу. Визначення переможців відбувається в період з 1 по 10 серпня 2018 року.

Щодо призового фонду, то у номінаціях «Будинок зразкового утримання, забудови до 1985 років» та «Будинок зразкового утримання, забудови від 1986 років» за перше місце переможці отримають 40 тисяч гривень, друге – 30 тисяч гривень і за третє – 10 тисяч гривень. У номінації «Найкраща прибудинкова територія», відповідно – за перше місце – 30 тисяч гривень, друге – 20 тисяч гривень і третє – 10 тисяч гривень.

Кошти, отримані в якості премій за перемогу у номінації, перераховуються виключно на підприємство, що здійснює обслуговування та утримання даного житлового будинку. В подальшому їх використають виключно на потреби будинку, або вони будуть зараховані, як сума співфінансування при проведені капітального ремонту.

Довідка

Метою проведення конкурсу є підвищення ініціативи органів самоорганізації населення та покращення взаємодії підприємств житлово-комунального комплексу, органів самоорганізації населення та депутатів міської ради у вирішенні питань покращення утримання житлового фонду, прилеглої до нього території, підвищення культури побуту, дотримання правил спільної життєдіяльності, благоустрою та озелененню, здійснення заходів силами мешканців, спрямованих на благоустрій території м. Вінниці, а також приведення у належний стан кожного жилого будинку і прибудинкової території, в тому числі дитячих і спортивних майданчиків.



Переглядів: 2518
Поширень: 0