Перший випадок захворювання на кір у Вінниці був зафіксований у серпні минулого року. За 2017 рік у місті зафіксовано 24 випадки цієї хвороби, з них – 19 серед дитячого населення. У 2018 році вже є три випадки: захворів один дорослий та двоє дітей у віці до двох років. 18 дітей, які захворіли у 2017-2018 роках, були не щеплені. Тож медики радять вінничанам захистити своїх дітей від цієї недуги та зробити їм щеплення. Цю процедуру можна виконати у кабінетах щеплень при центрах первинної медико-санітарної допомоги. Вакцина є у достатній кількості.

У минулому році перші випадки корі у Вінниці були зафіксовані ще у серпні, це були двоє дітей, які приїхали з Одеси. Потім був один випадок у вересні, вісім у листопаді, тринадцять у грудні. У січні 2018 року виявлено три випадки.

«В Україні спостерігається підвищення рівня захворюваності на кір. Причиною цьому є сезонний циклічний перебіг вірусної інфекції. Щоб хвороба не поширювалась важливо робити щеплення, а від корі його роблять в 1 та 6 років. Тож раджу батькам, діти яких ще не щеплені від цієї інфекції, зробити це терміново в найближчий тиждень. Наразі у Вінниці є достатньо вакцини», – каже директор департаменту охорони здоров’я Олександр Шиш.

Щоб зробити вакцинацію, потрібно звернутись у кабінети щеплень при центрах первинної медико-санітарної допомоги. Також будуть проводитись щеплення при школах та дитячих садочках. Для цього потрібно, щоб батьки дали письмову згоду на проходження цієї процедури.

Олександр Шиш наголосив, що при перших же ознаках кору потрібно викликати лікаря додому. А це – підвищення температури, нежить, кашель, світлобоязнь, висипання на тілі. Наслідками ускладнень від кору можуть бути пневмонія, важка форма ларингіту, енцефаліт, менінгіт тощо.



Переглядів: 3374
Поширень: 0