Завдяки йому городяни мають змогу дізнатися про культуру Німеччини, вивчати німецьку мову та читати мовою оригіналу художню літературу. 14 квітня Вінницю відвідала координатор цього проекту, представник Гете-Інституту в Україні Регіна Ангут-Фрам, Вона привезла до бібліотечного фонду нові літературні надходження з Німеччини.

Свого часу Гете-Інститут в Україні оголосив конкурс серед бібліотек країни. Усі бажаючі мали змогу зареєструватись на сайті інституту та подати заявку на участь у проекті. Із них було обрано дванадцять, які найбільше відповідають вимогам інституту. Зокрема, уся література, диски та дитячі ігри, які отримують бібліотеки, повинні бути виставлені до огляду читачів. Крім того, бібліотечний фонд має бути сучасним, а працівники бібліотеки повинні своєчасно замовляти необхідні читачам матеріали. До мережі дванадцяти партнерських бібліотек увійшла і вінницька центральна міська бібліотека ім. Бевза.

Завдячуючи співпраці з Гете-Інститутом, кожних півроку ЦМБ ім. Бевза отримує близько 300 найменувань книг, аудіо- та відеоматеріалів, газет та журналів, ігор для дітей та навчально-допоміжних матеріалів. Саме вони допомагають вінничанам знайти актуальну інформацію про культуру Німеччини, вивчати її мову та читати німецьку літературу.

Проект співпраці українських бібліотек з Гете-Інститутом в Україні триває чотири роки. Вінницька міська центральна бібліотека є учасницею проекту понад півтора року. Щомісяця кількість читачів, які цікавляться німецькою літературою, значно збільшується. За словами представниці Гете-Інституту в Україні Регіни Ангут-Фрам, співпраця з нашим містом стала найбільш продуктивною. «Ми сподіваємось, що проект буде продовжуватись й надалі, і ще більше вінничан зможуть оволодіти німецькою мовою та знайомитись із культурою Німеччини», - каже Регіна Ангут-Фрам.


Переглядів: 3648
Поширень: 0