29 січня завершився прийом заявок на міський конкурс у форматі Студій ідей, який проводить Вінницька міська рада за підтримки Німецького бюро співробітництва GIZ та Швейцарського бюро співробітництва в Україні (SDC). На конкурс надійшло 16 заявок з шести міст України, з яких буде обрано три. Протягом лютого-квітня ці три команди мають обдумати та запропонувати свої рішення щодо того, чи варто прокладати трамвайну лінію між площами Перемоги та Привокзальна, куди переносити і чи переносити взагалі центральний автовокзал та ще цілу низку питань щодо планування та розвитку проспекту Коцюбинського.

Студії ідей – новий для України формат роботи. Команди отримають результати попередньо здійснених соціологічних досліджень та транспортного аналізу, необхідну картографічну та містобудівну документацію. Під час роботи будуть проводитись консультації з департаментами міськради, власниками великих об’єктів, з мешканцями та іноземними експертами.

В Агенції просторового розвитку КП «Інститут розвитку міст» (Вінниця), яка є співорганізатором Студій, зазначили, що «Простір проспекту Коцюбинського є ключовою територією для розвитку міста завдяки його розташуванню та масштабам. Розроблена в результаті Студій концепція дозволить вирішувати питання міського простору не точково і випадково, а маючи цілісне уявлення.

Кожна команда презентуватиме свій проект розвитку району, реконструкції проспекту та окремих ділянок. У підсумку місто отримає оформлене цілісне бачення і конкретні підходи для подальшої реконструкції проспекту Коцюбинського, його площ та відповіді на багато інших запитань, що стосуються району.

Нагадаємо, 11 січня був анонсований міський конкурс у форматі Студії ідей. До 29 січня всі охочі взяти участь мали надіслати заявку зі своїми резюме, прикладами робіт та мотиваційним листом, чим їх зацікавив об’єкт Студій. Кожна команда обов’язково включає архітектора, експерта з транспорту та фахівця з ландшафтного планування. Географія поданих заявок: дві команди з Вінниці, одна з Івано-Франківська, п’ять з Києва, шість зі Львова, по одній з Полтави та Харкова.

5 лютого має бути оголошено три команди-переможця для подальшої участі у проекті. Відбір команд, які працюватимуть з територією, здійснюватимуть швейцарський урбаніст-проектувальник Урс Томанн, заступник міського голови Владислав Скальський та керівник Агенції просторового розвитку Олександр Коротких. Початок Студій заплановано на 13 лютого, завершення – 25 квітня.

Довідка

Конкурс-студії відбуваються в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» відповідно до засад Лейпцизької Хартії «Міста Європи на шляху сталого розвитку» за підтримки німецької урядової компанії «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» та Швейцарського Бюро Співробітництва в Україні.



Переглядів: 3288
Поширень: 0