У всіх 32 територіальних підрозділах ДМС області запроваджено оформлення і видачу паспортів громадян України та закордонних паспортів у вигляді ІD-карток. Про це повідомив сьогодні  начальник УДМС України у Вінницькій області Борис Наливайко.

Він, зокрема, зазначив: «З метою реалізації державної політики з питань міграції визначених законодавством та Урядом проводилися заходи щодо виконання покладених завдань, пріоритетних напрямків та реформування.Так, у всіх без виключення 32 територіальних підрозділах встановлено робочі станції ЄІАС УМП та запроваджено процес оформлення і видачі паспортів громадян України у вигляді ІD-карток та закордонних паспортів з безконтактним електронним носієм. Забезпечено належний рівень паспортної роботи та громадянства, роботи з іноземцями, біженцями і особами без громадянства. Протидії незаконній міграції, діловодства та контролю роботи із зверненнями громадян, у сфері інформаційних технологій, представництва інтересів ДМС та УДМС у судах».

Оформлення та видача паспортів громадян України та закордонних паспортів запроваджені у всіх підрозділах ДМС

За словами посадовця, у 2017 році на оформлення паспорта громадянина України прийнято - 43 802 заяви, з них: у вигляді ІД-картки - 38 535 у вигляді книжки - 5 267. «При цьому видачу паспортів у вигляді книжечки УДМС України у Вінницькій області припинило у червні 2017 року, як тільки всі підрозділи були забезпечені відповідним обладнанням. Зараз черги на отримання паспортів громадян України у вигляді ІD-карток відсутні».

В області працює 60 робочих станцій. Для порівняння: до квітня 2017 року таких станцій в області було лише 11, ними оформлено – 124 242 замовлень (у 2016 р.- 53 365) на виготовлення закордонного паспорта.

Борис Наливайко повідомив, що в області скорочується черга на термінове виготовлення закордонних паспортів: «Сьогодні термінові паспорти вже оформлені та видаються громадянам, які звернулись за послугою 17 січня 2018 року. Не термінові замовлення сьогодні отримують за 25 жовтня 2017 року»,- зазначив посадовець.

Відповідно до постанов КМУ, документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та ІД-карки можуть подаватися у тому числі і до ЦНАПів (тобто органів місцевого самоврядування). Отже, у разі прийнятого рішення, орган місцевого самоврядування може відкрити ЦНАП та придбати ВІС для оформлення паспортних документів. Податки у цьому разі йтимуть до місцевих бюджетів.

«Вже виявили намір придбати та запровадити робочі станції Козятинська МР, Ладижинська МР, Хмільницька МР, Могилів-Подільська МР, Іллінецька МР, Вороновицька, Якушинецька та Агрономічна селищні ради. Остання вже придбала робочу станцію. Підписано угоду із Вінницькою МР та Жмеринською МР, очікується відкриття ЦНАПів»,- повідомив начальник УДМС України у Вінницькій області.

Оформлення та видача паспортів громадян України та закордонних паспортів запроваджені у всіх підрозділах ДМС

З 11 листопада в Управлінні по вул. Пирогова, 4 та по вул. Театральна, 10 запроваджено електронну чергу для оформлення закордонного паспорта, тож ажіотажу навколо подачі документів на отримання паспортів не спостерігається.



Переглядів: 4274
Поширень: 0