Комунальні об’єкти, які підлягають продажу, повинні продаватися максимально відкрито. Департамент комунального майна має скласти список відповідних об’єктів і виставити його на сайті «ProZorro.Продажі». Таке доручення дав під час засідання виконавчого комітету 8 лютого міський голова Сергій Моргунов під час розгляду звіту про хід та результати відчуження комунального майна за 2017 рік.

Завдання департаменту комунального майна серед іншого полягають у плануванні надходження коштів від приватизації та шляхом викупу об’єктів комунальної власності. «Якщо ставити за мету продаж майна, яке для міста є економічно недоцільним, то має бути перелік цього майна. Об’єкти мають бути виставлені на систему «ProZorro.Продажі». І виключно через систему «ProZorro.Продажі»», - наголосив під час засідання виконкому міський голова Сергій Моргунов.

Як зазначив директор департаменту комунального майна Ігор Шутак, у 2017 році було приватизовано 10 об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Вінниці, загальною площею 1029,7м2. Об’єкти, заплановані до продажу в минулому році, але не приватизовані з різних причин, - будуть запропоновані для включення до переліку об’єктів приватизації на 2018 рік.

«За період з 2014 по 2017 рік змінили форму власності 39 об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Вінниці. За 2017 рік у місті приватизовано 10 таких об’єктів. Ми будемо продовжувати роботу щодо планування надходження коштів до міського бюджету від приватизації комунального майна. Департамент комунального майна і далі буде працювати над реалізацією цих завдань. А саме – максимальна відкритість та прозорість для громади і покупців, зокрема з допомогою системи «ProZorro.Продажі», - зазначив Ігор Шутак.

За минулий рік від відчуження комунального майна до міського бюджету перераховано 5,044 млн грн.



Переглядів: 2082
Поширень: 0