За результатами професійної й оперативної роботи службових осіб прокуратури Вінницької області та управління СБУ у Вінницькій області, у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, впродовж 12-13 лютого, в порядку ст. 208 КПК України, затримано на місці події першого заступника керівника однієї із місцевих прокуратур Вінницької області, начальника одного із відділень поліції ГУ НП у Вінницькій області та двох посередників, які вимагали та отримали неправомірну вигоду в сумі 3 тис доларів США, за непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник та свідки.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення особам про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрання останнім запобіжних заходів.

За вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 3030
Поширень: 0