13 лютого відбулося організаційне засідання обласної науково-редакційної групи з підготовки матеріалів до Всеукраїнського науково-просвітницького, історико-краєзнавчого проекту «Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років».

Зазначимо, що на виконання доручення Віце-прем’єр-міністра України П. Розенка до листа Українського інституту національної памяті від 29 березня 2017 року № 03/648 щодо реалізації в області Всеукраїнського науково-просвітницького, історико-краєзнавчого проекту «Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років» прийнято розпорядження голови облдержадміністрації від 12 грудня 2017 року № 896 «Про обласну науково-редакційну групу з підготовки матеріалів до Всеукраїнського науково-просвітницького, історико-краєзнавчого проекту «Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років», яким регламентується робота науково-редакційної групи проекту.

«Завдання науково-редакційної групи полягає в проведенні науково-пошукових робіт, спрямованих на дослідження на території Вінницької області перебігу подій революції, вивчення доль її учасників та виявлення і фіксація місць пам'яті Української революції 1917-1921 років», – відзначив заступник голови облдержадміністрації, керівник науково-редакційної групи Олександр Крученюк.

Історики Вінниччини досліджуватимуть "Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років"

Окрім того, за словами директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, заступника керівника науково-редакційної групи Світлани Василюк, за результатами проекту буде здійснено підготовку та видання наукових та науково-популярних видань, присвячених Української революції 1917-1921 років та місцям пам'яті у Вінницькій області, а також створено та розміщено на офіційному веб-сайті облдержадміністрації інтерактивну карту «Місця пам’яті Української революції 1917-1921 років» на Вінниччині», яка буде систематично наповнюватися та оновлюватися відповідно до етапів реалізації проекту.

Історики Вінниччини досліджуватимуть "Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років"

Директор Державного архіву області Юрій Легун поінформував присутніх щодо проведення роботи з виявлення на Вінниччині та подальшої героїзації місць пам'яті Української революції 1917-1921 років та осіб, які приймали безпосередню участь у подіях революції.

Історики Вінниччини досліджуватимуть "Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років"

Члени науково-редакційної групи отримали для подальшого опрацювання матеріали щодо реалізації проекту, що були зібрані у районах області райдержадміністраціями та систематизовані Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Наступне засідання обласної науково-редакційної групи з підготовки матеріалів до Всеукраїнського науково-просвітницького, історико-краєзнавчого проекту «Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років» планується провести у ІІ кварталі 2018 року.



Переглядів: 2622
Поширень: 0