Мобільний додаток OCBB.UA має стати незамінним помічником у вирішенні всіх питань для кожного мешканця багатоповерхівки. Його розробили у компанії IT-Room, яку очолює Віктор Бронюк. У Вінниці ним уже користуються понад 50 будинків.

Вперше в одному онлайн-функціоналі об’єднані всі аспекти та функції, що спрощують життя і мешканцям, і головам ОСББ. У додатку є п’ять розділів. Одразу після реєстрації свого будинку на OCBB.UA мешканці отримують інструменти, які допомагають зекономити дорогоцінний час і вирішити проблеми комунікації між власниками квартир, головою ОСББ і управляючою компанією.

Розділ «Мій Будинок» надає детальну інформацію по будинку – від технічної характеристики, тарифів і всієї документації по ОСББ до фінансових звітів по доходах/витратах будинку і списку боржників. Другий розділ - «Події будинку» зібрані online-голосування, актуальні обговорення та оголошення від голови ОСББ або управляючої компанії. Третій розділ - «Спілкування» - зручний форум для обговорення та вирішення будь-яких проблем між сусідами, де у кожного є можливість висловити свою думку та оцінити якість та рівень надання послуг обслуговуючої компанії. Четвертий -«Куплю/продам» - огляд корисних послуг – від виклику лікаря, замовлення транспортних квитків і доставки їжі до можливості продати/купити нерухомість без ріелторів.

У Вінниці розробили мобільний додаток ОСВВ.UA для мешканців багатоповерхівок

Розділ дає можливість розказати про свою діяльність сусідам, надати їм і навзаєм отримати приємні знижки. Та п’ятий розділ - «Афіша подій твого міста» де зібрана інформація про цікаві тренінги, семінари, публічні заходи та найважливіші події міста. У компанії IT-Room запевняють, що це унікальний додаток для всієї України.

«Хочеш реальних змін на краще? Не чекай, що звідкись прийде добрий дядько чи тітка і все зробить за тебе. Зміни потрібно починати із себе. Цього принципу я дотримуюсь вже багато років і не раз пересвідчувався, що тільки такий підхід реально працює. Сьогодні компанія IT-Room для мене – це можливість спільно з найкращими професіоналами IT- сфери створювати й успішно втілювати у життя потрібні та важливі соціальні проекти. Безкоштовний онлайн-функціонал OCBB.UA – один з них і ми з величезною радістю презентуємо його Україні», - каже керівник компанії IT-Room Віктор Бронюк.

У Вінниці розробили мобільний додаток ОСВВ.UA для мешканців багатоповерхівок

На OCBB.UA передбачено все – від контролю фінансових питань, онлайн-оплати комунальних платежів до інформації про корисні послуги та події, доступні поблизу будинку.

«Під час розробки проекту нашим принциповим завданням було надання людям доступу до всієї фінансової звітності та онлайн-голосувань, механізм яких буде налагоджено так, що у 90 % питань головам ОСББ не потрібно буде збирати підписи. Завдяки технології майбутнього блокчейн, яка унеможливлює підробку даних, онлайн-голос матиме юридичну силу. І це дійсно можна назвати революцією у сфері управління багатоквартирними будинками, адже економить час і головам ОСББ, і самим мешканцям. Крім того, у нашому додатку всі можуть оцінити якість та рівень послуг обслуговуючої компанії, а також мають змогу публічно звернутися до обслуговуючої компанії стосовно діяльності свого ОСББ і отримати офіційну відповідь. Принципово нові можливості управління, планування та контролю покликані об'єднати співвласників ОСББ із головою ОСББ та обслуговуючою компанією з метою підвищення якості партнерських відносин та оперативного впливу мешканців на кінцевий результат послуг», - відзначив автор проекту Дмитро Дідик.

У Вінниці розробили мобільний додаток ОСВВ.UA для мешканців багатоповерхівок

Відвідав презентацію мобільного додатку OCBB.UA і секретар міської ради Павло Яблонський. Він зазначив, що даток буде корисним мешканцям багатоповерхівок і значно спростить роботу головам ОСББ.

«Ми живемо у XXI столітті і автоматизація процесів – це не від’ємна складова розвитку суспільства в цілому. Додаток дає можливість спостерігати в онлайн режимі за рухом коштів будинку, можна провести онлайн збори, що дасть можливість економити час, адже важко зібрати мешканців на збори. Я переконаний, що додаток буде корисним і доступним для усіх бажаючих», - додав Павло Яблонський.

У Вінниці розробили мобільний додаток ОСВВ.UA для мешканців багатоповерхівок

Наріз завантажити додаток у Play Market можуть лише вінничани, але розробники запевняють, що найближчим часом програма буде доступною для жителів всіх регіонів України. У компанії уже є запити на придбання права на використання програми у декількох країнах, у яких теж запроваджується практика ОСББ.

У Вінниці розробили мобільний додаток ОСВВ.UA для мешканців багатоповерхівок



Переглядів: 4179
Поширень: 0