Очільник Вінниці оприлюднив на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук коментар стосовно ситуації з газом

"Росія знову вирішила погратися у «газові війни». Після програного Стокгольмського арбітражу «Газпром» знизив тиск в транзитному газопроводі через Україну, тим самим намагаючись спровокувати енергетичну кризу у нашій країні. Північний сусід вкотре продемонстрував українцям свою справжню сутність. Для помсти вибрано вдалий період – якраз, коли в усій Європі і нашій країні лютують сильні морози. А вже за кілька тижнів у «самодержавній» будуть президентські вибори. Совпадєніє?!

Очевидно, що ні. Але їм не вдасться отримати картинку «замерзлої України», яку б Кремлю дуже хотілося б «прокачати» перед електоратом на їх телебаченні і показати як чергову «перемогу» самі розумієте кого.

Зараз Україна має протриматись ці декілька днів. Тому вся наша держава переходить в режим розумної економії. Відповідне рішення вчора прийняла РНБО. Сьогодні є рішення на рівні колег з Вінницької облдержадміністрації.

Я доручив нашому комунальному підприємству «Вінницяміськтеплоенерго» на цей період максимально застосовувати альтернативне паливо на тих котельнях, де це можливо. Для освітніх установ: шкіл, ПТУ – робимо додаткові канікули по 7 березня включно. Те саме робимо і з позашкільними закладами, ДЮСШ і школами мистецтв. Тобто усі, окрім дитячих садків та лікарень.

Газу в українських підземних сховищах достатньо, але, за даними «Нафтогазу», є технічні обмеження щодо кількості викачки «блакитного палива» із наших сховищ впродовж доби. Тому так важливо сьогодні, у найкритичніший день, зробити усе можливе, аби перейти рубіж.

Просив би кожного і сам так зроблю – поставити вдома на більш економний режим котли на цей нетривалий період. Зменшення температури навіть на 1-2 градуси уже дасть значну економію для всієї країни. Сьогодні кожен робить свій особистий внесок у справу захисту енергетичної незалежності України і протидії агресору. Завжди вірив у вінничан, що ми сильна та згуртована громада, а вінничани – патріоти свого міста та своєї держави.

Тож кожен може долучитись до спільної справи, і передати Путіну «привіт» від українців: не дочекаєтесь!", - написав Сергій Моргунов.



Переглядів: 4648
Поширень: 0