Сьогодні, 12 березня, автопарк Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області поповнився на 5 нових пожежних МАЗів.

Це вже вдруге за останні два роки вінницькі рятувальники отримують сучасні спецавтомобілі.

Урочиста церемонія передачі техніки відбулася на площі Василя Стуса за участі голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія та заступника Вінницького міського голови Сергія Тимощука.

Як відзначив начальник Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслан Шевчук, цьогорічна техніка більш досконала і, порівно з отриманою торік, покращена на 19 позицій.

«Машини оснащені всім необхідним для служби порятунку: починаючи від пожеж і завершуючи допомогою при ДТП. Вони містять ємкості на 4 тонни води і 400 літрів піноутворювача, повністю укомплектовані новітнім пожежно-рятувальним майном. 2 з 5 автомобілів будуть спрямовані в частини міста Вінниці, решта 3 – поновлять ресурс Козятинського та Хмільницького районів, а також міста Гнівань Тиврівського району, - повідомив Руслан Шевчук. - Також ми сьогодні вперше отримуємо обладнання для особового складу Калинівського гарнізону, частин міста Вінниці і піротехніків: каски, бронежилети 5 класу захисту та радіостанції».

Вінницькі рятувальники отримали нову спецтехніку

Усе майно придбане коштом державного бюджету: 23,5 млн. гривень – автомобільна техніка та 500 тис. гривень – обладнання.

Зі знаковою подією рятувальників привітав голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«19 грудня під час перебування на Вінниччині Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана ми обговорювали проблематику, яка виникла за результатами непростої ситуації під Калинівкою. Торкались широкого кола питань, які стосувались і матеріально-технічного забезпечення Служби, і уроків тих подій, які ми разом з вами пережили. До розмови долучився й голова Державної служби України з надзвичайних ситуації Микола Чечоткін. І було прийнято рішення по придбанню спеціальної техніки для ДСНС, - зазначив голова ОДА Валерій Коровій. – В цілому на Службу з державного бюджету для придбання таких автомобілів виділено майже 700 млн. гривень. Тут техніки – на 24 млн. гривень. І цей крок, в першу чергу, спрямований на упередження, на забезпечення ефективної роботи, для захисту особового складу, який виконує свій обов’язок і, за великим рахунком, гарантує безпеку наших громадян».

Вінницькі рятувальники отримали нову спецтехніку

Керівник Вінниччини зауважив, що ще 3 роки тому передача нової техніки рятувальним підрозділам здавалася б чимось неможливим. Проте навіть в умовах війни, важкої фінансової та суспільно-політичної ситуації Україна рухається вперед. «Це тільки початок. Тому що ми повинні побудувати нову, сучасну державу, модернову в усіх без винятку напрямах, в тому числі й у надзвичайно важливих питаннях цивільного захисту населення», - підкреслив Валерій Коровій.

Вінницькі рятувальники отримали нову спецтехніку

Спільно із заступником Вінницького міського голови Сергієм Тимощуком та начальником ГУ ДСНС України у Вінницькій області Русланом Шевчуком голова облдержадміністрації Валерій Коровій вручив рятувальникам сертифікати та ключі від автомобілів, а затим оглянув нову спецтехніку.

Вінницькі рятувальники отримали нову спецтехніку



Переглядів: 2997
Поширень: 0