Вінницький департамент освіти взяв участь у конкурсі «Міста, дружні до дитини». Його організували Асоціація міст України в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за підтримки USAID. Вінницький департамент освіти посів друге місце у номінації «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)». Загалом на конкурс було подано 140 робіт з усієї України.

Конкурс «Міста, дружні до дитини» проводився протягом січня-березня цього року серед громад-членів Асоціації міст України. Він мав дві номінації: «Краща ідея дружнього до дитини міста (селища, села)» та «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)».

У першій номінації було подано на розгляд 59 проектів, у другій ‒ 81 проект. Вінниця стала призером у другій номінації – «Краща практика дружнього до дитини міста (селища, села)» з проектом «Практика щодо забезпечення прав і свобод дітей міста та залучення їх до управління містом». Автором якого є Грішина Марина Сергіївна.

Як зазначають організатори конкурсу, під час оцінювання, крім змістовності опису діяльності у рамках проекту, його ресурсного забезпечення, довготривалості результатів та якості оформлення, враховувалось значення проекту для всієї громади, новизна та залучення різних джерел фінансування.

«Забезпечення умов повноцінного життя та розвитку наймолодших членів міської громади – є однією з найважливіших завдань Вінницької міської ради. У Вінниці з 2010 року діє програма «Вінниця – місто, дружнє до дітей», одним із пріоритетів якої є сприяння максимальному залученню дітей і підлітків до громадського життя міста, прийняття рішень у всіх стратегічних питаннях щодо їх інтересів. Саме у цьому напрямку міська влада співпрацює з дитячими омбудсменами, тому дуже приємно, що така практика, яка існує у нашому місті, визнана однією з найкращих практик дружніх до дітей міст і посіла призове місце у конкурсі» - зазначила директор департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко.

Як повідомляють у Асоціація міст України, за результатами конкурсу буде підготовлено збірник з кращими практиками. Також досвід міст-призерів буде пропонуватись для вивчення представниками громад України у рамках програми навчальних візитів «Маршрути успіху». Окрім того, автори кращих проектів та відібрані комісією учасники будуть запрошені до Києва на 2-денне навчання за тематикою конкурсу.



Переглядів: 1945
Поширень: 0