У місті продовжуються роботи по створенню схем комплексного благоустрою вулиць міста. Такі документи є основою для формування «обличчя» вулиць. На їх базі в подальшому розробляються проекти індивідуального благоустрою та робочі проекти реконструкції і капітального ремонту ділянок суспільного простору. Минулого року такі схеми було зроблено для ділянок вулиць Пирогова, Келецької, 600-річчя та Хмельницького шосе. Про це, зокрема, йшлось сьогодні, 15 березня, під час чергового засідання виконкому.

Наше місто поступово змінюється, тут облаштовують сучасні елементи благоустрою, ремонтують тротуари, дороги тощо. Для того, щоб розвиток міського простору відбувався системно, а вулиці були охайними, діють спеціальні програми. Серед них – розробка схем комплексного благоустрою головних вулиць м. Вінниці. Такі схеми – це передпроектна документація, що містить принципові рішення щодо благоустрою міського простору. Схема комплексного благоустрою розробляється на основі паспорта вулиці.

Як розповів директор департаменту архітектури та містобудування міської ради Олександр Рекута, у 2017 році виконано схеми комплексного благоустрою головних вулиць м. Вінниці загальною протяжністю 14,7 км (у 2016 році – 8,4 км). Це – дев’ять ділянок на чотирьох вулицях.

Розроблено схему комплексного благоустрою ділянки по вулиці Пирогова протяжністю більше кілометра – від вул. Келецької до вул. Костянтина Василенка (парний бік). Також таку проектну документацію виготовлено на ділянку вулиці Келецька від пров. Миколи Амосова до вул. Пирогова (з обох боків вулиці, 1100 м х 2). Розроблено схеми для двох ділянок вулиці 600-річчя: від вул. Хмельницьке шосе до вул. Келецької (1050 м х 2) та від вул. Келецької до вул. А. Первозваного (640 м х 2).

Також схеми комплексного благоустрою у минулому році розроблено на п’ять ділянок по Хмельницькому шосе:

  • вул.Барське шосе – просп. Юності (830 м х 2),
  • просп. Юності – вул. 600-річчя (700 м х 2),
  • вул. 600-річчя – вул. Генерала Арабея (1000 м х 2),
  • вул. Генерала Арабея – до вул. Блока (700 м х 2),
  • вул. Блока – вул. Соборної (750 м х 2).

Напрацювання по комплексних схемах благоустрою вулиць використовуються як основа для розроблення проектів індивідуального благоустрою та робочих проектів реконструкції та капітального ремонту ділянок суспільного простору.



Переглядів: 2211
Поширень: 0