20 березня, у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА відбулось засідання конкурсної комісії з відбору книг серії «Моя Вінниччина».

Метою даного проекту є дослідження та висвітлення відомостей стосовно кожного населеного пункту, його історії та культури, народного побуту, а також висвітлення життя та діяльності видатних постатей національної історії, культури, науки. Крім цього, важливим аспектом проекту є популяризація краєзнавчої літератури про історію населених пунктів Вінницької області шляхом презентації в громадах, навчальних закладах з метою патріотичного виховання молоді.

Книги серії «Моя Вінниччина» видаватимуть за сприяння Вінницької облдержадміністрації та Вінницької обласної Ради за рахунок коштів обласного бюджету, затверджених на відповідний рік, а також можуть видаватися за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством України.

У Вінницькій ОДА визначили  вісім книг серії «Моя Вінниччина», які будуть надруковані за кошти обласного бюджету

Під час прес-конференції Вадим Вітковський виокремив особливості кожної праці, представленої на розгляд конкурсної комісії. Директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА Світлана Василюк відзначила унікальність книг серії «Моя Вінниччина»: «Це єдина в Україні серія такого роду. Лише за минулий рік у Вінницькій області реалізовано 34 презентації у межах сіл, районів, шкіл, клубів тощо».

У Вінницькій ОДА визначили  вісім книг серії «Моя Вінниччина», які будуть надруковані за кошти обласного бюджету

Шляхом відкритого голосування конкурсною комісією було відібрано до друку 8 книг, таких як: «Побірка. Моє кучеряве Поділля» Петра Кондратюка, «Снітків» Володимира Ревуцького, «Борівка. Любов на всі часи» Вадима Вітковського, «Вила» Юлії Белінської та Надії Подкопаєвої, «Подільська Голгофа» Анатолія Сварчевського, «Гнівань» Вадима Вітковського та Станіслава Шибалова; «Уладівко, доле моя» Павла Ткачука, «Студена» Марії Федорович.

Договори з поліграфічними підприємствами на послуги з видання книг буде укладено після проведення процедури тендерних торгів.



Переглядів: 2353
Поширень: 0