21 березня з роботою Вінницького муніципального центру знайомився представник Консультативної місії Європейського Союзу старший офіцер датської поліції Могенс Хогесен. До цього з робочим візитом він вже відвідав Львів, Харків та Київ. Могенс Хогесен зазначив, що його приємно вразила робота вінницького Ситуаційного центру, особливо взаємодія різних структур.

Ознайомив гостей з роботою Ситуаційного центру начальник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик. Центр являє собою диспетчерську, в якій ведеться онлайн-спостереження ситуації у місті завдяки наявній системі відеоспостереження. Працівники центру моніторять місця найбільшого скупчення людей, об’єктів, які потребують посиленої уваги з погляду громадської безпеки.

Зокрема, камери встановлені на виїздах та в’їздах у місто, магістральних вулицях, перехрестях, площах, вокзалах, зупинках, навчальних закладах тощо.

Представник консультативної місії ЭC в Україні Могенс Хогесен: "Те, що ми побачили в ситуаційному центрі Вінниці, нас приємно вразило"

Як розповів Могенс Хогесен, вони отримали завдання допомогти Національній поліції України з аналізом роботи ситуаційних центрів по державі та дати рекомендації щодо їхньої роботи.

Представник консультативної місії ЭC в Україні Могенс Хогесен: "Те, що ми побачили в ситуаційному центрі Вінниці, нас приємно вразило"

«Ми вже побували у Львові, Харкові та Києві, сьогодні ми у Вінниці. З усіх міст, які ми відвідали, у ваc ми вперше мали можливість побувати не лише у ситуаційному центрі, який належить Національній поліції, а й в муніципальному центрі, і те, що ми тут побачили, нас дійсно приємно вразило. Я не очікував, що все буде настільки добре організовано. Нам важливо побачити, як взаємодіють у вирішенні проблем різні служби міста і поліція. Тобто, якщо виникає якась критична ситуація, як проходить взаємодія, як вони контактують між собою, як приймається рішення. У Вінниці цей зв'язок на досить належному рівні, нам сподобалось», – каже Могенс Хогесен.

Також гості відвідали відділ оперативного реагування «Цілодобова варта».



Переглядів: 2716
Поширень: 0