27 березня працівниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Вінницькій області, Вінницької місцевої прокуратури спільно з Управлінням Служби безпеки України у Вінницькій області, на підставі ухвали суду провели обшук у приміщенні реабілітаційного центру, розташованого в обласному центрі.

За словами керівника управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП у Вінницькій області Олександра Остачинського, до поліції надійшла інформація, що у Вінниці функціонує реабілітаційний центрі, в якому утримують пацієнтів проти їх волі. Під час проведення санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та облікові картки осіб, які проходили реабілітацію а також медпрепарати.

Зі слів потерпілих, їх силоміць доставляли до центру, забороняли покидати територію, самостійно пересуватись по місту, спілкуватись з родичами та користуватись мобільними телефонами. Триповерхове приміщення було огороджено парканом, на віктах встановлені металеві грати.

У Вінниці правоохоронці викрили реабілітаційний центр, в якому незаконно утримували пацієнтів

В рамках відкритого провадження за ч.2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримільного кодексу України, триває досудове розслідування. Перевіряється законність зайняття центром такою діяльністю, проводяться допити свідків та інші слідчі дії.

Такий злочин карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.



Переглядів: 4395
Поширень: 0