У місті створять муніципальну систему велопрокату. Для цього в різних куточках Вінниці буде встановлено 15 пунктів прокату, кожен з яких матиме спеціальний термінал та 10 велостійок. Тут всі бажаючі зможуть зареєструватись та взяти велосипед напрокат. Термінали будуть обладнані сонячними панелями та батареями. Проект впроваджується міською радою за фінансування Швейцарського бюро співробітництва в Україні. Про це зокрема йшлось на черговій сесій сесії міськради 30 березня.

На засіданні депутати затвердили проект інвестиційного договору між Вінницькою міською радою, ТОВ «Некстбайк Україна» та КП «Вінницька транспортна компанія». У ньому йдеться про реалізацію Проекту розвитку велоінфраструктури у Вінниці шляхом створення об’єктів муніципальної системи велопрокату. Це допоможе популяризувати велорух та здоровий спосіб життя серед жителів міста. Якщо людина надасть перевагу велосипеду, а не авто, - це сприятиме зменшенню негативного впливу на екологію.

«Некстбайк – достатньо потужна німецька компанія, яка працює оператором велопрокату в 100 містах світу. В Україні вона з 2015 року працює у Львові і продемонструвала достатньо позитивний приклад своєї роботи. Найближчим часом повноцінний велопрокат буде і у Вінниці, і саме «Некстбайк» буде забезпечувати велосипедами та розвивати велоінфраструктуру міста разом із нами», – розповів під час сесії міської ради міський голова Сергій Моргунов.

Створення муніципального велопрокату – це частина проекту з розвитку вінницької велоінфраструктури, яка реалізується Вінницькою міською радою та Швейцарським бюро співробітництва в Україні. 150 стійок для велосипедів Smart Docks та 15 терміналів Flat закуповують за кошти Швейцарського бюро співробітництва в Україні. Швейцарські партнери виділяють на фінансування проекту 180 550 швейцарських франків. Згідно з інвестиційною угодою, ТОВ «Некстбайк Україна» передасть 120 велосипедів, які будуть використовуватись у прокаті.

Муніципальний велопрокат стане частиною мережі громадського транспорту. Люди зможуть взяти велосипед в одному пункті прокату та здати його в іншому, там, де це буде найзручніше зробити.

Термінали Flat матимуть рами з нержавіючої сталі Touch Screen Display з багатомовним інтерфейсом для реєстрації, прокату та інформації. Вони будуть оснащені сонячними панелями та батареями 12V Li-Ion, опорна плита виготовлена з нержавіючої сталі.

Термінали встановлять у різних куточках міста, щоб вінничанам та гостям міста було зручно користуватись цими послугами. Їх планують облаштувати поблизу перехресть вул. М. Ващука – вул. Келецька, проспекту Космонавтів – вул. Келецька, вул. 600-річчя – вул. Келецька.

Також термінали хочуть встановити біля Західного автовокзалу (Хмельницьке шосе, 107), Вінницького національного технічного університету (Хмельницьке шосе, 95), Парку дружби народів (вул. Андрія Первозванного), Електромережі (кінцева зупинка по вулиці Пирогова), в районі ринку «Урожай» (національний медичний університет по вулиці Пирогова).

Термінали з’являться й по вулиці Магістратській (вхід до Центрального парку культури та відпочинку), на площі Європейській, біля перехрестя вул. Стрілецька – вул. Київська, вул. Брацлавська – вул. Замостянська, музею Коцюбинського, площі Перемоги (Будинок офіцерів), Залізничного вокзалу (площа Привокзальна,1).

Крім терміналів у рамках муніципального велопрокату встановлять 150 велосипедних стійок Smart Docks. Вони будуть оснащені акустичним сигналом, який спрацьовуватиме, коли людина здає велосипед.



Переглядів: 2284
Поширень: 0