У місті планують реконструювати спортивне ядро школи №29, що по вулиці Київській та продовжити роботи по реконструкції мережі каналізації по провулку Гонти,14. Також у перспективних планах – розробка детального плану території Вінницького індустріального парку по Немировському шосе. А ще - створення парку культури та відпочинку «Хімік». Як саме розвивати цю рекреаційну зону, запитуватимуть у вінничан шляхом публічних обговорень. Про це йшлось на сесії міської ради, яка відбулась сьогодні, 30 березня.

Сьогодні на сесії міської ради депутати розглянули 39 питань. Одне з рішень, за які вони проголосували, – внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Вінниці. Йдеться про виділення коштів на проектні роботи щодо реконструкції спортивного ядра школи №29 (вул. Київська,149). Фінансування буде передбачено й на продовження реконструкції мережі каналізації по провулку Гонти,14.

Також депутати затвердили хід виконання Комплексної програми «Основні напрямки соціальної політики у Вінниці на 2015-2020 роки» у 2017 році. Тут йдеться зокрема про те, що середній розмір матеріальної грошової допомоги мешканцям міста порівняно з попереднім роком зріс на 27,4%. Загалом у 2017 році таку допомогу отримали 4310 вінничан. Йшлось у рішенні й про те, що у минулому році запроваджено страхування вінничан-військовослужбовців, які призвані Вінницьким обласним військкоматом на військову службу із запасу.

Під час сесії депутати схвалили рішення й про хід виконання Плану дій зі сталого енергетичного розвитку Вінниці до 2020 року та Програми енергоефективності та енергозбереження міста Вінниці у 2017-му році. За минулий рік у місті утеплено 24 будинки, у 73 багатоповерхівках встановлено майже тисячу енергозберігаючих вікон на сходових клітинах, а в під’їздах 109 житлових будинків з’явилось майже три тисячі світильники з акустичними вимикачами.

Також депутати підтримали рішення «Про створення парку культури і відпочинку «Хімік». Ним передбачається вивчення громадської думки шляхом проведення публічних обговорень щодо розвитку рекреаційних зон території кварталу, обмеженого вулицями Некрасова, Фрунзе, Кірова, Червоних Курсантів зі створення парку культури та відпочинку «Хімік». Займатиметься вивченням громадської думки КП «Інститут розвитку міст». Результати будуть представлені на розгляд постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

«На минулій сесії я наголошував на тому, що необхідно провести комплексні громадські обговорення по «Хіміку» і робити це по такому принципу, як по проспекту Коцюбинського з залученням експертного середовища. Громадські слухання щодо будівництва храму православної церкви Київського патріархату вже проведені. Ці питання потрібно вирішувати у комплексі. За результатами громадських обговорень будемо визначалися, чи буде ця споруда, як вона виглядатиме, яку територію займатиме. Також – який вигляд матиме парк, хто за ним доглядатиме. Коли ми попередньо розмовляли з віруючими, була висловлена думка щодо прибирання парку, і релігійна громада могла б взяти це на себе. Але ці всі речі можна буде вирішити після відповідного широкого обговорення, визначення концепції парку, підписання відповідних угод. Тому я просив би всіх зацікавлених осіб долучитись до цієї справи, щоб обговорення було дійсно об’єктивним і були враховані інтереси і релігійної громади, і людей, які проживають в цьому мікрорайоні. І, саме головне, щоб в цьому питанні не було політики, а в підсумку дискусії ми отримали якісний результат», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Також депутати схвалили рішення щодо розроблення детального плану території Вінницького індустріального парку по Немировському шосе та внесення змін до рішення міської ради від 23 грудня 2016 року №550. Мова йде про територію площею 60 гектарів, яка визначена концепцією Вінницького індустріального парку. «Це важливе рішення. Ми сьогодні ведемо переговори з рядом потенційних інвесторів, які мають бажання розмістити виробництво саме на цій території. А це – розвиток інфраструктури, надходження до бюджету і створення нових робочих місць з належною заробітною платою», - підкреслив міський голова.



Переглядів: 2703
Поширень: 0