Сьогодні, 30 березня, в приміщенні NGO-хабу (#ХабВінниця), відбувся круглий стіл на тему «Сприятливий бізнес-клімат на місцевому рівні – спільна відповідальність влади, бізнесу, громади». Під час якого обговорили питань щодо створення необхідних умов для розвитку підприємництва на місцевому рівні.

Круглий стіл проводився Вінницькою міською радою у співпраці з проектом Програми розвитку ООН в Україні «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств», який реалізується за фінансової підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).

Обговорити конкурентоспроможність на місцевому рівні у Вінниці зібралися експерти, представники громадськості, влади та бізнесу. Зокрема, участь у круглому столі взяв член громадської ради при Державній регуляторній службі України Олександр Пліва, залучений експерт проекту ПРООН «Зміцнення бізнес-об’єднань малих та середніх підприємств» Любомир Чорній, представник сектору Державної регуляторної служби України у Вінницькій області Наталія Рудик та голова Обласної спілки підприємців «Стіна» Олександр Печалін.

У Вінниці обговорили питання конкурентоспроможності на місцевому рівні

«В минулому році ми разом із проектом «ПРОМІС» почали працювати і затвердили програму конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва. До розробки цієї програми були долучені представники бізнес асоціації, представники громадськості, вищих навчальних закладів. Одним із основних завдань в цій програмі є налагодження ефективної комунікації між владою і бізнесом. На сьогоднішній день діалог вирішує дуже багато питань. Ми започаткували у Вінниці марафон можливостей для бізнесу, в рамках якого ми провели три форуми. Сьогодні у місті надається дуже багато якісних адміністративних послуг, наші Центри надання адміністративних послуг одні з найкращих в Україні», - каже директор департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян.

У Вінниці обговорили питання конкурентоспроможності на місцевому рівні

Круглий стіл є одним з кроків реалізації Програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва міста Вінниці на 2017-2020 роки. Завданнями Програми є налагодження діалогу між владою бізнесом і громадою, створення рівного доступу до місцевих ресурсів та можливостей для різних категорій підприємців, зміцнення ринку послуг для розвитку бізнесу, підвищення фахової спроможності персоналу малого бізнесу, зменшення бюрократизації адміністративних послуг для бізнесу та інші.

У Вінниці обговорили питання конкурентоспроможності на місцевому рівні

«Програма ПРООН працює у багатьох напрямках. Великий пласт робіт ми проводимо у напрямку розвитку громадянського суспільства. Ми підтримуємо підприємців, приємно що у Вінниці на високому рівні проводиться чимало заходів у цьому напрямку. Колеги з Луганської області, які відвідали Прозорі офіси міста, залишилися приємно вражені. Ми вдячні міській раді за співпрацю», - зазначила координатор ПРООН з питань місцевого розвитку у Вінницькій області Анастасія Ланіна.

У Вінниці обговорили питання конкурентоспроможності на місцевому рівні

Сьогодні у Вінниці працює майже 43 тисячі підприємств та підприємців, більшу частину з яких складають саме малі підприємства. Малий та середній бізнес створює майже 60 тисяч робочих місць для мешканців міста та околиць.



Переглядів: 2451
Поширень: 0