У рамках Тижнів знань безпеки життєдіяльності, що триватимуть на Вінниччині два місяці поспіль, рятувальники розпочали цикл профілактичних заходів у всіх навчальних закладах області.

Так, 3 квітня у Вінницькому районі за підтримки голови об’єднаної територіальної громади смт Вороновиця Олександра Ковінько, фахівці Служби порятунку організували у двох загальноосвітніх школах акцію «Безпека бренд мого життя». Зокрема, у школі-садочку с.Комарів та у Вороновицькій ЗОШ №1.

На Вінниччині стартували Тижні знань безпеки життєдіяльності

Зважаючи на різновікову наповненість закладу у с.Комарів, рятувальники намагалися у більш доступній формі розповісти малечі садочка та школярам про основні небезпеки, які чатують на дітей у побуті. Увагу вихователів та педагогів акцентували на основних темах, які вони можуть донести вихованцям під час класних годин, а батькам на зборах. Оскільки за два місяці літні канікули і школярі будуть вільні від занять та зможуть більше проводити часу на природі, рятувальники нагадали їм правила поведінки під час відпочинку біля водойм. А також розповіли про те, яких потрібно дотримуватися правил, зокрема, й під час виявлення підозрілих та невідомих предметів. Не оминули увагою тему електричних приладів, адже з появою різного роду гаджетів дітлахи мають з ними справу майже щодня. Аби показати згуртованість та підготовку як дорослих так і малих у напрямку цивільного захисту, директор школи-садочка ініціював проведення навчальної евакуації, яку фахівці ГУ ДСНС оцінили на відмінно.

На Вінниччині стартували Тижні знань безпеки життєдіяльності

У найбільшій у Вінницькому районі вороновицькій загальноосвітній школі №1 дітям також провели навчальну евакуацію, показові навчання з гасіння відкритого полум’я підручними та первинними засобами пожежогасіння. Продемонстрували підростаючому поколінню те, як проводиться бойове розгортання спеціальної техніки Служби порятунку у разі виникнення надзвичайної ситуації, як працює газодимозахисна служба та як прокладається рукавна лінія до осередку пожежі. В свою чергу, учні старших класів похизувалися вмінням користуватися засобами захисту органів дихання та зору – протигазами. Загалом цього дня під час акції були присутні 692 дитини та 125 працівників двох освітніх закладів.

На Вінниччині стартували Тижні знань безпеки життєдіяльності

Цього дня завітали рятувальники разом із головою ОТГ Олександром Ковінько ще до двох колективів дошкільних навчальних закладів смт Вороновиця – ДЗН «Ромашка» та «Веселка». Під час роз’яснювальної роботи з педагогічними та технічними працівниками даних закладів фахівці ДСНС провели інструктажі, продемонстрували різновиди, будову та роботу вогнегасників, а також агітували вихователів та методистів до більш тісної співпраці зі Службою порятунку задля формування у свідомості дітей навичок безпеки життєдіяльності змалечку.



Переглядів: 1510
Поширень: 0