Термореновація ДНЗ №4 розпочалась минулого року з утеплення даху. І вже протягом останньої зими цей заклад вдвічі скоротив споживання теплоносія. З настанням сприятливих погодних умов підрядна організація розпочала заміну вікон та утеплення фасаду. Роботи планується завершити влітку. Також цього року у місті завершиться термореновація садочку №17, тож на кінець року у місті буде комплексно утеплено уже 11 садків з 53-х муніципальних закладів дошкільної освіти.

В рамках реконструкції окрім утеплення даху та фасаду ДНЗ №4 передбачені заміна та утеплення вентиляційних блоків, реконструкція ґанків із заміною козирків над входами до будівлі. Зараз утеплюється цоколь приміщення, демонтовано старі пожежні драбини, замість них виготовляються нові.

«Почали робити у жовтні 2017 року у серпні цього року плануємо закінчити. На сьогодні уже відремонтовано 1375 метрів покрівлі. І на кінець опалювального сезону садочок взяв друге місце по енергозбереженню лише завдяки утепленню даху. На даний час на 15% виконали утеплення фасаду. На 90% зробили гідроізоляцію і утеплення цоколя, замінюємо 63 вікна і 10 дверей», - розповів директор департаменту капітального будівництва Ігор Кравець.

Лише за рахунок утеплення даху за останній опалювальний сезон ДНЗ №4 вдвічі скоротив споживання теплоносія

Як зазначив міський голова Сергій Моргунов, у місті гарна динаміка утеплення не лише шкіл, а й дитячих садочків.

«Динаміка достатньо непогана. Шість дитячих садочків ми утеплили за рахунок коштів міського бюджету та державного фонду соціально-економічного розвиту. Ще три нових садки, збудовані за кошти інвесторів, - також повністю утеплені. Якщо говорити за садочок №4, то ця будівля була досить холодною, а завдяки утепленню даху стало значно тепліше для дітей, при цьому економія енергоресурсів становить майже 55%», – додав Сергій Моргунов.

Лише за рахунок утеплення даху за останній опалювальний сезон ДНЗ №4 вдвічі скоротив споживання теплоносія

Також міський голова звернув увагу, що оскільки йдеться про заклади для дітей, необхідно ставити жорсткі вимоги перед підрядником щодо якості матеріалів, їх безпечності – санітарної, пожежної тощо, а також чіткого дотримання усіх технологічних процесів. Дітям має бути комфортно і безпечно у приміщеннях.

Лише за рахунок утеплення даху за останній опалювальний сезон ДНЗ №4 вдвічі скоротив споживання теплоносія

Додатково:

Наразі у дитячому садку №4 працює 12 груп, в яких перебуває 360 дітей.

Минулого року для садочку було придбано пароконвектомат та гастроємності, виконано поточний ремонт інженерних мереж.



Переглядів: 2266
Поширень: 0