Сьогодні, 16 квітня біля пам’ятника «Пам’яті тисяч євреїв по звірячому закатованих фашистами», що по вул. Максимовича, відбувся мітинг-реквієм за загиблими під час масових розстрілів у 1941-1944 роках. А також висадили три метасеквої в пам’ять про події, які сталися у Вінниці 76 років тому. Долучилися до вшанування загиблих представники міської та обласної влади – заступник міського голови Галина Якубович та начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький.

Мітинг-реквієм біля пам’ятника провели Вінницьке обласне відділення єврейського агентства «Сохнут-Україна», обласний єврейський центр «Хесед-Емуна», Вінницьке обласне товариство єврейської мови та культури а також музей Голокосту у Вінниці.

У Вінниці вшанували загиблих євреїв під час масових розстрілів

Проповідь та молитву за невинно убитих євреїв фашистами у роки ІІ Світової війни провів головний рабин міста Вінниці Шауль Горовіц.

«Минулого року на 75-й річниці роковин масового розстрілу представників єврейської громади у нашому місті з’явилася спільна ініціатива встановити тут Меморіал пам’яті. Це такий інформаційний блок, де можна дізнатися про період 1941-1944 року, історії уродженців нашого міста. Також тут можна дізнатись про нацистський-окупаційний режим у Вінниці. В наших планах створити двомовну таблицю, аби паломники з інших міст могли прочитати про ці страшні події. За підрахунками дослідників в роки масових розстрілів загинуло від 16 до 25 тисяч єврейського населення міста Вінниці», - розповів директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен.

У Вінниці вшанували загиблих євреїв під час масових розстрілів

До пам’ятника «Пам’яті тисяч євреїв по звірячому закатованих фашистами» усі присутні поклали квіти, м’які іграшки, каміння та запалили свічки.



Переглядів: 2890
Поширень: 0