Розпочалися підготовчі роботи в рамках реалізації нового масштабного проекту – комплексної реконструкції вулиці Замостянської. Проект розрахований на два роки. Перший етап включатиме роботи на ділянці від проспекту Коцюбинського до вулиці Стеценка, другий – від Стеценка до Стрілецької. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов

"Реконструкція здійснюватиметься по прикладу проспекту Космонавтів – з осучасненням усіх складових у комплексі. Але проект складніший – він передбачає перекладення трамвайних колій з влаштуванням бетонної плити та заміною контактних мереж.

Під час реконструкції також будуть замінені усі інженерні комунікації, збудовано зливову каналізацію, влаштовано нове дорожнє покриття, тротуари та велодоріжки.

Як і на Космонавтів, з’являться підвищені пішохідні переходи. Будуть збудовані спеціальні платформи для зупинок громадського транспорту (звісно, вони мають бути адаптовані для людей з інвалідністю).

Пішохідна зона алеї буде вимощена тротуарною плиткою, на ній з’являться нові «вуличні меблі» та сучасне освітлення, буде проведено озеленення цієї території.

Як виглядатиме вул. Замостянська після реконструкції? Оприлюднено  проект

Після завершення робіт це буде сучасна та безпечніша транспортна артерія. А для мешканців мікрорайону Замостя буде створений комфортний громадський простір", - повідомив Сергій Моргунов.



Переглядів: 6598
Поширень: 0