25 квітня у Вінниці відбувся благодійний показ мод «Don’t worry, be happy» за участі дітей із синдромом Дауна. Одяг від вінницької дизайнерки Марини Григорцевої представили 35 моделей, з них 27 – із синдромом Дауна. За словами модельєра, цей благодійний показ – один з проектів ГО «Вінниця Даун Синдром». Саме ця організація, каже Марина Григорцева, підтримала їхню родину, коли у ній трохи більше року тому з’явився "сонячний Сьома". Він – третя дитина у сім’ї. Саме Сьома став наймолодшою моделлю показу.

Колекцію одягу Марина Григорцева створювала півроку. Впродовж двох місяців тривала підготовка. На репетиціях дітей вчила дефілювати керівник модельної агенції Катерина Просяннікова. За її словами, працювати з ними було в радість, адже ці діти випромінюють позитив.

Влаштували показ з благодійною метою. Вхід коштував 250 гривень. До того ж кожен охочий міг придбати одяг з колекції. Усього в ході показу вдалося зібрати 55 тисяч гривень. До них додасться сума від продажу одягу. Ці гроші підуть на оснащення Центру розвитку дітей із синдромом Дауна. За словами співорганізатора показу, голови ГО «ВО Розвиток. Розвиток» Ірини Борзової, Центр вже має приміщення. Його надав бізнесмен, який забажав не називати своє ім’я.

Відкрити Центр планують у вересні цього року. У ньому спеціалісти допомагатимуть «сонячним» дітям розвивати творчий, інтелектуальний та розумовий потенціал. Загалом, у Вінниці мешкає близько 120 дітей із синдромом Дауна.




Переглядів: 2157
Поширень: 0