Наприкінці минулого року міська рада підписала Меморандум та Угоду про співпрацю у сфері кредитування бізнесу з двома державними банками - Ощадбанк та Укргазбанк. Як перший крок співпраці, у грудні міська рада затвердила спільну Програму часткової компенсації відсотків за кредитами. І важливо, що програма запрацювала, - два підприємства уже стали її учасниками.Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив очільник Вінниці Сергій Моргунов

"Одне з них – досить потужна компанія у харчовій промисловості, яка залучила 2 млн грн на розвиток виробництва. А зростають обсяги виробництва – зростає і об’єм сплачених податків! В перший рік кредитування підприємство може отримати відшкодування з місцевого бюджету до 75% різниці податкових відрахувань та спрямувати ці кошти на фінансування свого кредиту. У другий – відповідно 50% і в третій рік – 25% різниці податкових надходжень до бюджету.

На сьогодні в Ощадбанку опрацьовують ще 5 заявок від підприємців. Програма діє! Вінниця – перше місто в Україні, де місцевий бюджет компенсує відсоткову ставку кредиту підприємця його ж сплаченими податками!

А на останній черговій сесії депутатський корпус підтримав розширення напрямків програми, включивши так звані «еко-кредити» на заходи з енергозбереження та підвищення енергоефективності", - написав Сергій Моргунов.

інниця - перше місто в Україні, де міський бюджет компенсує відсоткову ставку кредиту підприємця його ж сплаченими податками



Переглядів: 1822
Поширень: 0