Фоторепортаж святкування Дня Європи - галерея 1

Фоторепортаж святкування Дня Європи - галерея 2

День Європи у Вінниці буде насиченим, цікавим та яскравим. Святковий настрій створюватимуть як вінницькі майстри різних видів вуличного мистецтва, так і кращі творці з різних куточків України. 15 травня, протягом дня, вінничани побачать близько ста живих скульптур, дивакуваті дерева, прикрашені «в’язаним графіті», виставу під відкритим небом за участю відомих акторів Анатолія Хостікоєва та Богдана Бенюка та скуштують страви різних народів світу.

Вінницькі студенти на День Європи «одягнуть» дерева
біля Майдану Незалежності

Вперше в Україні на День Європи у Вінниці буде представлений такий вид вуличного мистецтва, як кнітта («в’язане графіті»). Вважається, що він з’явився п’ять років тому у штаті Техас США. Жінки, які займались в’язанням, шукали творчий підхід до використання незакінчених виробів і розпочали прикрашати ними дерева та різні архітектурні форми на вулицях. За цей незначний проміжок часу «в’язане графіті» поширилось не тільки в США, але й у Європі. У Вінниці нитками, стрічками та фарбами буде оздоблюватись куточок Майдану Незалежності біля фонтану та скульптури «Пісня», який прикрашатимуть вінницькі студенти. Усі матеріали не бояться дощу та вітру. Єдиною загрозою для них може стати недбале ставлення до них людей. Організатори цього заходу сподіваються на високий культурний рівень вінничан, які будуть бережно ставитись до роботи місцевої молоді.

На День Європи вже традиційно на вулиці Соборній близько третьої години з’являться «живі скульптури». Вінниця стане єдиним містом України, яке збере на своїй головній вулиці кращі роботи професійних майстрів, які побували на фестивалях у Москві, Криму, Миколаєві та Польщі. Цього року жодна з них не повторить минулорічні. Вінничанам будуть представлені живі копії відомих європейських скульптур, а також інші цікаві образи.

На сьогоднішній день Вінниця має один із кращих скейт-майданчиків в Україні. Нещодавно тут було встановлено новий елемент (мінірампу), який дозволяє виконувати різні трюки. На День Європи на базі скейт-майданчику пройде Відкритий кубок міста з екстремальних видів спорту. На сьогоднішній день заявки на участь у турнірі подали команди екстремалів із Одеси, Миколаєва, Львову, Києва та Харкова. Усіма організаційними питаннями займається міська Федерація з екстремальних видів спорту. Змагання розпочнуться о 14:00 і проходитимуть у трьох напрямках: агресивні ролики, скейт та BMX (бі-мікс). Підготовка скейт-майданчику уже розпочалась – його розмальовують технікою графіті, аби створити святкову та яскраву атмосферу.

А на площі Театральній, де зазвичай проходять молодіжні концерти в рамках проекту «Музика на Парижі», 15 травня виступатимуть різновікові колективи хіп-хоперів. О 15:00 на сцену вийдуть маленькі танцюристи, які займаються в різних гуртках міста. А також дебютуватимуть діти, які вчаться сучасним танцям у муніципальному колективі «Маленькі хіп-хопери». Малеча танцюватиме протягом години, а після неї свої вміння продемонструють старші танцюристи. О 17:00 на цій таки площі розпочнеться фестиваль «Інтенсивна теRAPія», у якому візьмуть участь відомі команди з усієї України. На сьогоднішній день уже зареєстровано більше 20 колективів – учасників майбутнього фесту.

Прикрасять свято 15 травня і подарують городянам естетичне задоволення відомі українські актори, Народні артисти України Богдан Бенюк та Анатолій Хостікоєв. Вперше у Вінниці за їх участі під відкритим небом відбудеться вистава «Швейк». Це дійство спеціально адаптоване до перегляду на вулиці. На площі біля Літнього театру буде встановлено досить велику сцену (приблизно 10X20 метрів), спеціальне освітлення і масштабні декорації, які привезуть із Києва. Вистава «Швейк» у такому форматі отримала уже багато гран-прі різних міжнародних фестивалів.

Іще однією родзинкою святкувань буде створення у сквері Козицького середньовічного містечка, де у театралізованій формі будуть представлені лицарські бої та основні устрої життя того часу. Створюватимуть це дійство молоді актори Клубів історичної реконструкції «Білий вовк» і «Аркона», а також театр трюкової пластики та бойових мистецтв «У-Вей».

Окрім цього заклади громадського харчування, які знаходяться в районі вулиць Соборної, Козицького, Грушевського представлять національні кухні різних народів. Вінничани зможуть дегустувати та купувати вишукані страви.

Також на День Європи у місті відбудеться семінар «Нові форми роботи з сім’єю та молоддю: національний та зарубіжний досвід». Асоціація міст України прийняла рішення провести цей захід саме у Вінниці, де протягом останніх років напрацьовано багато дієвих методів плідної співпраці із молодіжними та громадськими організаціями. Ознайомитись із цим досвідом до Вінниці приїдуть керівники різних підрозділів органів місцевого самоврядування майже з усіх великих міст України. Вони також познайомляться із тим, як залучається молодь до проведення загальноміських свят, зокрема і Дня Європи.
 

Зустрічаємось 15 травня о 14:30 біля мерії. Гарного усім настрою!

 

ЧАС

НАЗВА / МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ

Площа ім.В.Стуса
12-00 до 14-00 Привітання від учасників мото-з’їзду, виставка мото-техніки
Майдан Незалежності
14-30 до 15-00 Офіційне відкриття Дня Європи
14-50 Презентація нових елементів стріт-арту
15-00 до 18-00 Інтерактивні творчі програми для дітей «Дитяча майстерня», «Європейський боді-арт», «Весела футболка»
15-00 до 19-00 Презентація європейської та української кухні від ресторану «Диканька» (борщ, сальце, поросятко, свіжина, голубчики та коропчик)
15-00 до 16-00 Виступ міського естрадно-духового оркестру «Вінбенд»
17-30 до 19-30 Творча молодіжна програма від МПМ «Зоря»
20-00 до 21-30 Концерт до 50-річчя «Бітлз» від гурту «Клондайк»


Вулиця Соборна

14-00 до 18-00 Перекриття руху автотранспорту та створення пішохідної зони по вул.Соборній (від вул.Театральної до вул.Козицького) 
14-40 до 18-00 Виступи вуличних музикантів
14-50 до 16-50 Виставка Живих скульптур
15-00 до 17-00 Презентація стріт-арту «Малюнки на асфальті»
15-00 до 19-00 Презентація європейської кухні від кафе «Тет-а-Тет»
15-00 до 19-00 Дегустація національних страв Туреччини від ресторану «Шафран»
16-30 до 17-30 Виступ барабанщиць


Площа Театральна

15-00 до 16-00 Танцювальні виступи маленьких хіп-хоперів
16-00 до 17-00 Виступи молодіжних колективів сучасних танців
17-00 до 21-00 Всеукраїнський хіп-хоп-фест «Інтенсивна теRAPія»


Площа біля Вежі, вулиці Козицького та Грушевського

14-00 до 18-00 Арт-майдан/виставки: робіт художників, виробів майстрів народної творчості, фотохудожників
14-00 до 19-00 Італійське містечко та дегустація італійських страв від піцерії «Тірамісу»
14-30 до 19-00   Театр «У-ВЕЙ», клуби історичної реконструкції: «Білий Вовк» та «Аркона» представляють: середньовічне європейське містечко, рицарські бої та трюкова пластика 
15-00 до 20-00 Смачна програма та дегустація європейського торту від кафе «CANDY Club»
15-30 до 21-00 Дегустація китайської кухні та десертів, романтична музика від «Fashion cafe»
16-00 до 18-00 Жива музика від піцерії «New York Street Pizza»
16-00 до 19-00 Ексклюзивна програма та дегустація від кав’ярні «Масай Мара»


Центральний парк культури і відпочинку

11-00 до 14-00 Презентація стріт-арту на території скейт-парку
14-00 до 19-00 Кубок Вінниці з екстремального спорту /ролики, скейт, ВМХ/ на території скейт-парку
16-30 до 18-00 Концерт за участю національних спільнот на майдані «Водограю»
18-00 до 20-00 Гала-концерт вуличних музикантів на майдані «Водограю»
12-00 до 22-00 Презентація європейської кухні на відкритому майданчику від ресторану «CITY»
12-00 до 22-00 Спеціальна європейська програма ресторану «Європа»
20-00 до 22-00 Комедійна вистава «Швейк»» у виконанні Богдана Бенюка та Анатолія Хостікоєва (на площі біля Літнього театру)


Музично-драматичний академічний театр ім. М.Садовського
 

17-00

Концерт Європейської музики. Дж. Россіні, «Святкова меса», П. Чайковський, Сцени з опери «Євген Онєгін»

Фоторепортаж святкування Дня Європи - галерея 1

Фоторепортаж святкування Дня Європи - галерея 2


Переглядів: 14853
Поширень: 0