Уже традиційно, під час святкування Дня Європи, відбуватиметься проект «Ніч Європи у Вінниці». Вінничани зможуть подивитись цікаві виставки у таємничій нічній атмосфері стародавніх Мурів, побувати на виставі-балеті артистів з Києва «Дон Кіхот». Будуть цікавинки й для кіноманів, любителів органної музики, теартальних перформансів тощо. Кількість місць на екскурсії та у нічному кінозалі обмежена, тому бажаючим потрібно зареєструватись.

На Майдані Незалежності 19 травня о 21:00 розпочнеться вистава-балет артистів із Києва «Дон Кіхот». Родзинкою проекту "Ніч Європи" стане виступ київського театру реконструкції «Київська Русь» на площі Європейській. Вперше, під час нічних заходів, у костелі буде проходити вечір органної музики за участю Академічного камерного хору «Вінниця». Також на «Музейне безсоння» гостинно запрошує Краєзнавчий музей.

У таємничій нічній атмосфері стародавніх Мурів на відвідувачів чекає виставка «Поділля у мистецьких традиціях», а раритети музею – археологічне золото сарматів, скарб столового срібла, коштовні культові предмети, порцеляна презентуватимуться на виставці «З музейної скарбниці».

Також, в музеї буде розміщена виставка «Українська революція 1917–1921 рр. на теренах Поділля», в експозиції якої буде представлено оригінальний стіл, що знаходився в кабінеті голови Директорії УНР С. Петлюри.

Вінницький обласний художній музей пропонує вінничанам та гостям міста поринути у світ живописного мистецтва, де вони зможуть побачити класиків європейського живопису, зокрема українського, серед яких роботи Коренєва В.Ф., Глущенка М.П., Клеменса Дж. Все дійство буде проходити у супроводі гри на саксофоні Сергія Головатюка.

Розпочалась реєстрація бажаючих взяти участь в проекті «Ніч в Європі»

Музей ім. М. Коцюбинського запропонує проект «У світлі гасових ламп» та театральний перфоманс «Тіні європейської ночі». Виставка вітражів польського митця Адама Сталони-Добжанського «Сотворення світла» буде презентована під час тематичної екскурсії «Світло темних віків» у вінницьких катакомбах. Також, для вінничан працюватиме новостворений музей моделей транспорту.

До уваги кіноманів – для участі у проекті "Ніч європейського кіно" у кінотеатрі «Родина» потрібно попередньо зареєструватись за телефоном: 67-04-53.

Розпочалась реєстрація бажаючих взяти участь в проекті «Ніч в Європі»

Реєстрація на екскурсії за посиланням

Ви можете зареєструватись на екскурсію до будь-якого музею, що вас зацікавив. Поспішайте, кількість місць обмежена.



Переглядів: 3924
Поширень: 0