У навчальному 2019-2020 році на Вінниччині буде створено 1079 перших класів. У них школярі навчатимуться за новим стандартом. Про основні принципи створення освітнього простору в початковій школі, відповідно до урядової концепції «Нової української школи» інформував сьогодні під час розширеної наради в ОДА в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Володимир Буняк.

Найближчим часом кошти будуть на місцях, запевнив посадовець: голова облдержадміністрації Валерій Коровій вже підписав відповідне розпорядження.

«Кошти розподіленні по районам, відповідно до кількості перших класів. Так, 40% цієї суми піде на закупівлю дидактичних матеріалів для 1 класу. Ще 40% фінансування буде спрямовано на закупівлю сучасних меблів для початкових класів НУШ. 20% субвенції має бути використано на закупівлю комп'ютерного обладнання для початкових класів,- зазначив Володимир Буняк.

Для створення до 1 вересня освітнього простору в початковій школі Вінниччини держава виділила більше 45 млн. грн. субвенції

Водночас, посадовець наголосив, що гроші можна буде використати лише на засадах співфінансування з місцевими бюджетами.Зокрема, для шкіл в містах обласного значення органи влади мають до фінансувати 30%, для навчальних закладів в районах та ОТГ- 10%.

За кожну гривню, а також за виконану роботу по підготовці перших класів до Нової Української школи місцеві органи влади кожного10 та 20 числа поточного місяця звітуватимуть Департаменту освіти облдержадміністрації.

Для створення до 1 вересня освітнього простору в початковій школі Вінниччини держава виділила більше 45 млн. грн. субвенції

Вчителі Нової української школи обов’язково повинні пройти курси з підвищення кваліфікації, до того, як наберуть перші класи. Навчатися можна в обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників так і дистанційно на спеціальних онлайн-курсах.

«Завдання перед головами райдержадміністрацій, лідерами територіальних громад, міськими головами - у кожен перший клас має зайти вчитель, який пройшов навчання і отримав сертифікат. Тим більше, що держава на їх підготовку виділила 17 мільйонів гривень», - наголосив голова облдержадміністрації Валерій Коровій, звертаючись до учасників наради.



Переглядів: 2137
Поширень: 0