На території області ведуться активно ремонтні роботи на автомобільній дорозі М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка», яка входить до проекту Go Highway, що поєднуватиме чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польським містом Гданськ на Балтійському морі.

Розпочато роботи від границі Вінницького району до кордону із Хмельницькою областю на ділянках в районах сіл Лукашівка, Літинські Хутори, Дьяківці та в м. Літин. На об’єктах буде влаштовано вирівнюючі шари та верхній шар щебенево-мастичного асфальтобетону, який є більш стійким. На окремих ділянках буде влаштовано шар регенерації, для підвищення несучої здатності полотна. Згідно постанови КМУ №60 на поточний середній ремонт а/д М-12 (окремими ділянками) виділено 1,2 млрд.грн.

На ділянках, що проходять в районі населених пунктів буде влаштовано освітлення, замінені бордюри. До кінця поточного року, дорога від міста Вінниці до кордону з Хмельницькою областю буде повністю відремонтована.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Вінницькій області, у 2017 році відремонтовано близько 31 км, а на 2018 рік заплановано відновлення 52,4 км траси.



Переглядів: 5312
Поширень: 0