У квітні Держпромгірнагляд перевірив атракціони вінницького Центрального парку. Дав дозвіл на роботу 17.

— Під час перевірки виявилося, що каруселі, які були виготовлені ще за Союзу, значно міцніші за сучасні, — каже директор парку 50-річний Ігор Любовський. — У них запас міцності ще на кілька десятиліть.

Декілька тижнів тому працівники парку зняли атракціон ”Веселі гірки”. Він працював більш як 15 років. На його місці почали встановлювати нові атракціони.

— ”Веселі гірки” теж з’являться через місяць, але вже неподалік від ”Орбіти” і ”Сюрпризу”, — пояснює директор. — Цього року наші інвестори — вінницька фірма ”Поділля ТМВ” — установить п’ять нових екстремальних атракціонів. Ми виділили їм участок землі, щоб вони компактно їх розмістили. Це будуть сучасні американські гірки, карусель на цепочках, ”Лопінг-квадра” — на ній четверо людей обертаються на висоті, ”Шторм” і ”Скамєйка-16”. Чотири каруселі придбали на вінницькому заводі ”Аналог”. А на Кременчуцькому заводі купили ”Шторм”. Зараз обладнання випробовують. У червні каруселі вже працюватимуть.

Найстаріший атракціон Центрального парку — ”Російська карусель”. Її виготовили 1946 року.

— Наступного року плануємо зробити капітальний ремонт ”Колеса огляду”, — пояснює Любовський. — Працюватиме воно і цього сезону, але відкриємо за тиждень-два. Як тільки трошки підремонтуємо.

Ціни на атракціони — від 5 до 12 грн.

— Це на рівні минулого року, хоча рентабельно було б підняти майже вдвічі, — додає Ігор Євгенійович. — Що стосується цін на нові атракціони, то їх поки що назвати не можу. Швидше за все від 15 гривень.


Переглядів: 5049
Поширень: 0