Традиційно на святкування Дня Європи до Вінниці приїздять делегації країн ЄС. Цього року на свято завітали гості з міста Кельце, Сташівського повіту, міста Любліна, литовського міста Паневежис, Македонії, представники Латвійського, Румунського, Молдовського, Грузинського посольств в Україні та представники Цюріхської транспортної компанії. Загалом на День Європи до Вінниці приїхали 13 іноземних делегацій.

Вже кілька років поспіль на святкування Дня Європи до Вінниці приїжджають гості із різних міст та країн. Вони разом з вінничанами оглядають живі скульптури, 3D-малюнки, слухають європейську музику і занурюються в атмосферу нашого міста – європейської Вінниці.

Цього року на свято приїхали посол Македонії в Україні Столе Змейкоскі та мер македонського міста-побратима Вініца Івіца Дімітров. Своїми враженнями поділився Івіца Дімітров.

«Вінниця – це наше місто-побратим. Але я вперше приїхав сюди і мені тут дуже подобається. У вас панує атмосфера радості, дуже гарне європейське свято. У вас прекрасна молодь і привітні люди. За час нашого перебування у Вінниці можу сказати, що місто дуже розвинене, має гарну інфраструктуру. Вразило те, що у вас дружні люди. Стосовно євроінтеграції – ми уже не перший рік в Європі і нам там дуже подобається. Ми раді, що Україна крок за крок йде до Європи», - зазначив мер македонського міста-побратима Вініца Івіца Дімітров.

Івіці Дімітров

Вперше до Вінниці завітав Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Гела Думбадзе. «Я дуже люблю і поважаю український народ. Завжди кажу, що важко знайти такий народ, який так схожий за станом душі на грузинський. Ви так само любите свободу, гостинні. У вас прекрасна молодь, і я вірю у ваше світле майбутнє. Мені подобається свято День Європи і сама ідея євроінтеграції. Для нашої країні вступ до ЄС дав чимало позитивних змін. По-перше для нашої молоді відкрилися кордони, і вони поїхали в інші країни подивитися, як там живуть та працюють, аби успішні практики втілити у нашій країні. Я вірю у світле майбутнє України і вболіваю за вашу країну», - каже Гела Думбадзе.

Гела Думбадзе

Вінницю і польське місто Кельце пов’язують дружніх стосунків. Тому уже традиційно на свято до Вінниці приїздять делегації із цього міста-побратима. Цього року День Європи разом і вінничанами відзначав заступник президента міста Кельце Чеслав Грушевські. «Я перший раз у Вінниці та й загалом в Україні. Проте ми тісно співпрацюємо уже не один рік. А останні 15 років наша співпраця тільки посилилася. Завдяки тому, що у вас є Генеральне консульство Польщі, ми стали ще ближчі. Вінниця і Кельце має багато чого спільного, у нас дуже схожі мови», - зазначив Чеслав Грушевські.



Переглядів: 1905
Поширень: 0