22 травня працівники сектору реагування патрульної поліції Барського відділення поліції затримали злочинну групу з трьох осіб, які, озброївшись пістолетом, вчинили розбійний напад на місцевого жителя та заволоділи його автомобілем "Аudi А4".

29-річний мешканець Барського району звернувся в поліцію відразу після нападу. Потерпілий повідомив, що близько 15.45 у м. Бару він зустрівся з трьома невідомими раніше йому чоловіками, які подзвонили з метою придбання автомобіля.

Під час того, як він демонстрував можливості автомобіля потенційним покупцям, один з них приставив йому до голови пістолет та наказав вийти з іномарки. Після цього злочинці на автомобілі потерпілого втекли.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, для затримання злочинців задіяли оперативний план «Перехват» і поблизу с. Лука Барська підозрюваних зупинив екіпаж сектору реагування патрульної поліції.

 Поліція затримала злочинну групу на викраденому авто

Під час затримання зловмисники не наважилися вчинити опір поліцейським.

На місці події слідчо-оперативна група поліції провела першочергові слідчі дії. Слідчим вилучено пістолет, за допомогою якого зловмисники вчинили злочин. Його відправлено на експертизу.

За підозрою у вчиненні незаконного заволодіння транспортним засобом шляхом вчинення розбою процесуально затримані троє осіб – 20-річний вінничанин та мешканці Жмеринського району віком 26 та 25 років. Усі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчий клопотатиме в суді про взяття усіх трьох під варту на період досудового розслідування.

 Поліція затримала злочинну групу на викраденому авто

Затриманих перевіряють на причетність до вчинення інших злочинів на території області та України. В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) проводяться слідчі дії для з’ясування усіх обставин правопорушення.

За цей злочин зловмисникам загрожує від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.



Переглядів: 3266
Поширень: 0