Прокуратурою Вінницької області, спільно з управлінням захисту економіки у області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, слідчим управлінням Головного правління Національної поліції в області за сприяння Вінницької міської ради викрито факт одержання неправомірної вигоди працівником одного з департаментів.

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що вказана службова особа, отримала у свою власність опалювальну техніку загальною вартістю 37 тис. гривень за не створення перешкод при прийманні будівельно – монтажних робіт та підписання актів виконаних робіт підприємству, що проводить ремонті роботи дошкільного навчального закладу у м. Вінниці.

Таким неправомірним діям надано відповідну оцінку – правопорушнику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України. Вирішуються питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Довідково: ч. 1 ст. 368 КК України, - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, - карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 1884
Поширень: 0