Відповідний текст спільної заяви ГО "Культурний Всесвіт", ГО "Культурний Кампус - Culture Campus" та ГО "Вінницьке історичне товариство" оприлюднено на офіційній сторінці спільноти у мережі Фейсбук.

"24 травня 2018 року у Вінниці під час офіційного відкриття міжнародного Шевченківського свята «В сім’ї вольній, новій» сталася неприпустима провокація.

Певні політичні активісти намагалися зірвати проведення міжнародного заходу, дискредитуючи місто та його громаду в очах мистецької спільноти України, а також представників зарубіжних країн, присутніх на урочистостях.

Ми засуджуємо такі дії, у тому числі, висловлювання ксенофобського характеру, вважаємо їх ганебними для цивілізованого суспільства та інформуємо, що учасники інциденту не належать до літературно-мистецьких організацій Вінниччини та культурного середовища міста. Окремо наголошуємо: ці особи не мали жодного відношення до організації Шевченківського свята.

Вінниця є толерантним та відкритим європейським містом, громада якого поважає демократичні цінності, право на плюралізм думок, зокрема, існування опозиційних поглядів. Але використання незаконних методів для лобіювання своїх політичних гасел та використання культурного середовища для їх поширення є не припустимими.

Будь-які спроби політизації культурно-мистецького життя Вінниччини не прийнятні.

Громадська організація «Культурний Всесвіт»
Громадська організація 
Культурний Кампус - Culture Campus
Громадська організація 
Вінницьке історичне товариство"



Переглядів: 1624
Поширень: 0