У Вінниці виділили кошти на модернізацію ще двох трамвайних вагонів, капітальний ремонт чотирьох автобусів. У професійно-технічному навчальному закладі №1 планується створити центр, де студенти вдосконалюватимуть свої навички. У місті продовжиться реалізація «Fly Up: впевнений старт молоді», який допоможе школярам визначитись з майбутньою професією.

Сьогодні на сесії міської ради депутати розглянули 39 питань. Одним з питань сесії міської ради були внесення змін до міського бюджету. За рахунок субвенції з державного бюджету місцевому бюджету буде виділено кошти на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів.

Ці кошти виділяються на створення навчально-технічного центру для професійно-технічного навчального закладу №1, де студенти опановують такі професії, як токар, верстальник широкого профілю, електрозварювальник ручного зварювання та електромонтер з освітлення освітлювальних мереж.

Також депутати проголосували за збільшення статутного капіталу КП «Вінницька транспортна компанія». Кошти будуть виділені на модернізацію двох трамвайних вагонів, капітально-відновлювальний ремонт чотирьох автобусів, технічне переоснащення кабельних ліній.

Крім того, планують капітально відремонтувати ділянку колій по вулиці Янгеля, контактну мережу тролейбуса на ділянці Київської. Також у планах – тягова підстанція (ТП) №19 по Стрілецькій біля будинку №4. «Це важливе рішення, ми збільшуємо Статутний фонд КП «Вінницька транспортна компанія». Кошти направлені на модернізацію двох трамваїв, переоснащення кабельних ліній, капітальний ремонт трамвайних колій. А також – на капітально-відновлювальний ремонт чотирьох автобусів, придбаних десять років тому, та на інші потреби, які пов’язані з діяльністю Вінницької транспортної компанії, яка вважається однією з кращих в Україні, до нас приїжджають переймати досвід колеги навіть зі Швейцарії», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Одним з сесійних питань було й надання фінансової підтримки на реалізацію в навчальних закладах міста проекту «Fly Up: впевнений старт молоді», який має на меті підготувати учнів до свідомого вибору професії, зокрема, роюітничої. Цей проект стартував в минулому році.

Також були внесені зміни до «Програми розвитку культури та мистецтва м. Вінниці». «Ми надаємо комунальному підприємству «Центр історії Вінниці» приміщення по вулиці Соборній,89, щоб, в першу чергу, створити там на першому поверсі музейний заклад. Взагалі, ми працюємо над створенням музеїв в місті. В минулому місяці ми відкрили музей транспорту, працюватимемо над розширенням музею марки, є ще плани по іншим закладам. Така робота підвищує туристичну привабливість нашого міста, ста є нагоді з точки зору вивченні історії», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 2319
Поширень: 0